Fehérváry komunikoval so Šatanom: Oblečie si národný dres na MS v Česku?

Je voľný pre potreby reprezentácie! Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry (24) dohral sezónu v NHL. Jeho Washington podľahol v ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Je voľný pre potreby reprezentácie! Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry (24) dohral sezónu v NHL. Jeho Washington podľahol v 1. kole série play off s New Yorkom Rangers 0:4.

FOTOGALÉRIA: Martin Fehérváry

Vo štvrtom zápase prehral Washington na domácom ľade s Rangers 2:4, Fehérváry vyrovnal v 15. minúte svojím druhým gólom v play off na 1:1. Dvadsaťštyriročný zadák si nakorčuľoval do útočného pásma, dostal prihrávku od spoluhráča Alexeja Protasa a strelou z kruhu na buly prekonal Igora Šesťorkina v bránke Rangers.

Lucas Raymond v drese Detroitu.
Švédi majú v kádri už 14 hráčov z NHL: Na MS aj s Raymondom Zobraziť článok

Fehérváry sa stal treťou hviezdou zápasu. Počas 20 minút a 20 sekúnd na ľade si okrem gólu pripísal aj plusový bod, tri strely na bránku a rozdal šesť bodyčekov. Nastúpil vo všetkých štyroch dueloch play off s bilanciou dva góly a jedna asistencia.

Martin Fehérváry (druhý sprava) sa teší po góle.
Fehérváry je voľný na šampionát! Opäť skóroval, no Washington v play off končí Zobraziť článok

„S pánom Šatanom sme komunikovali 20 či 30 zápasov pred koncom sezóny o možnej účasti na majstrovstvách sveta v Česku. Povedal som mu, že by som rád prišiel. Uvidíme čo mi povedia v klube, ako sa to všetko vyvinie. Som pripravený prísť,“ povedal Fehérváry pre TV JOJ.

Obranca Washingtonu by bola tak ďalšou zámorskou posilou pre Ramsayho tím. „Že príde Slafkovský, to bola super správa pre tím aj fanúšikov. Stále sú to MS. Nie je to iba o menách, ale o tom, ako si všetci sadneme. Musíme podať dobré výkony," dodal Slafkovský.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});