Hrbatý pochoval slovenský tenis: Nemôžu robiť z detí rukojemníkov! Absolútne dno a žumpa

Vojna sa stupňuje! Nový Čas len pred pár dňami zverejnil rozhovor s predsedom Bratislavského tenisového zväzu (BTZ) Petrom Miklušičákom ...
  • Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Vojna sa stupňuje! Nový Čas len pred pár dňami zverejnil rozhovor s predsedom Bratislavského tenisového zväzu (BTZ) Petrom Miklušičákom (41), ktorý nedávno založil Iniciatívu za lepší tenis. Tá primárne kritizuje súčasné vedenie Slovenského tenisového zväzu (STZ). K hlasu iniciatívy sa teraz vehementne pridal aj legendárny tenista Dominik Hrbatý (41), ktorý má toho už plné zuby a náš tenis pre neho zomrel. Spúšťačom ostrých vyjadrení boli najmä zrušené tenisové majstrovstvá Slovenska.

FOTOGALÉRIA: Hrbatý

O zrušených MSR, ktoré boli už prakticky pripravené, zväz informoval na svojom facebookovom profile, neskôr však tento status zmazal. „Výkonný výbor Slovenského tenisového zväzu (VV STZ) zrušil na svojom riadnom zasadnutí dňa 21. apríla 2023 plánované majstrovstvá Slovenska mužov a žien, ktorých organizátorom mal byť Bratislavský tenisový zväz. Dôvodom je, že Slovenský tenisový zväz nepovažuje Bratislavský tenisový zväz za dôveryhodného partnera,“ uvádzalo sa v príspevku, ktorý nenechal chladného ani Hrbatého.

Deti ako rukojemníci

„Je mi strašne ľúto, kam sa uberá náš tenis, a dnešným dňom pre mňa zomrel,“ reagoval na sociálnych sieťach bývalý reprezentačný kapitán mužov. „Momentálne je strašne veľa problémov medzi BTZ a STZ. Je normálne, že vždy budú mať určité subjekty dva rôzne názory, ale nemôžu si brať ako rukojemníkov deti. To je absolútne politické dno a žumpa. Deti, ktoré hrajú tenis pre radosť, nemôžu byť rukojemníkmi politických bojov o tom, kto bude vládnuť a kto bude rozkazovať. Je mi z toho do plaču. Aj preto, lebo na MSR sú odmeny, pričom hráči mohli získať aj voľné karty na medzinárodné turnaje,“ vysvetlil Hrbatý ďalej pre Nový Čas.

Dominika Hrbatého poriadne vytočil STZ.
Hrbatý ostro skritizoval zväz: Slovenský tenis pre mňa zomrel! Zobraziť článok

Schizofrénia a paranoja

„O zrušení MSR rozhodol síce VV, ale to, že BTZ je nedôveryhodný partner, neprišlo od nich, majú to nariadené zhora. Ľuďom vo VV by určite ani len nenapadlo hlasovať za zrušenie MSR. Celý zväz je však riadený pár ľudmi, kde to ide odhora, a všetko je neustále kontrolované. Panuje tam neuveriteľná schizofrénia a paranoja. Musí to celé padnúť na úplné dno, aby sa ľudia zobudili a začali sa meniť veci. Bohužiaľ, jedna generácia tenistov však bude v takomto prípade stratená. Chúďatá deti za to nemôžu, ale ináč sa to vyriešiť asi nedá,“ povzdychol si s hlbokým smútkom v hlase Hrbatý, ktorý taktiež podporuje Iniciatívu za lepší tenis.

Šatana obdivuje

„Páči sa mi, čo robia, a držím im palce. Ak sa jedného dňa zmení situácia a môj život bude na to nastavený, tak budem opäť pomáhať slovenskému tenisu aj ja. Momentálne však nemám záujem, ani to nepotrebujem. Miro Šatan sa obetoval pre hokej, ale podľa mňa sú to len zbytočné stresy. Obdivujem Mira, že sa na to dal. Ja som si aktuálne zariadil život inak. Dcéra hrá golf a študuje v USA. Na Slovensku najbližšie tri roky nebudem. Keď som však doma bol, generálny sekretár STZ Igor Moška na mňa vždy vykrikoval, že ak má človek iný názor, tak má prísť diskutovať na zväz. No sami vidíte, ako sa diskutuje... Pánovi Moškovi už preto nebudem odkazovať nič, lebo mi za to nestojí,“ uzavrel Hrbatý.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});