UEFA rozdávala odmeny: Astronomická čiastka vám vyrazí dych

V súlade s očakávaniami najväčší balík financií za sezónu 2021/2022 od Európskej futbalovej únie (UEFA) získal španielsky Real Madrid ...
  • Zdroj: TASR/AP

V súlade s očakávaniami najväčší balík financií za sezónu 2021/2022 od Európskej futbalovej únie (UEFA) získal španielsky Real Madrid ako víťaz Ligy majstrov.

Únia v stredu informovala, že "biely balet" získal sumu 133,7 milióna eur. Ide o súčet odmien za dosiahnuté výsledky, podiel z vysielacích práv aj platbu za dlhodobé výkony v klubových súťažiach pod hlavičkou UEFA.

FOTOGALÉRIA: Real Madrid

Neúspešný finalista z vlaňajška anglický FC Liverpool z dvojmiliardového balíka určeného pre Ligu majstrov zinkasoval 120 miliónov eur.

Deväťcifernú sumu získali ešte dva kluby - nemecký Bayern Mníchov (takmer 110 miliónov eur) a anglický Manchester City (takmer 109 miliónov eur). Parížsky Saint-Germain po vypadnutí v osemfinále s Realom zinkasoval "iba" 92 miliónov eur, londýnsky Chelsea nestačila na Madridčanov vo štvrťfinále a získala 91,9 milióna eur.

UEFA tiež informovala, že 32 účastníkov skupinovej časti LM 2021/2022 získalo priemerne 61,8 miliónov eur, najmenej sa ušlo moldavskému Šeriffu Tiraspoľ (23,7 milióna eur).

Španielsky FC Barcelona za účinkovanie v skupinovej časti Ligy majstrov dostal 64,6 milióna eur, po presune do Európskej ligy si "prilepšil" o ďalších 6,4 milióna eur. Katalánci vo štvrťfinále EL vypadli s neskorším víťazom nemeckým Eintrachtom Frankfurtom, ktorý zarobil spolu 38 miliónov eur. Víťaz Európskej konferenčnej ligy taliansky AS Rím od UEFA dostal sumu 19,2 milióna eur.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});