Zuzana Paňková sa v príprave nacestovala ako nikdy: Na troch frontoch o OH 2024

Už sa to blíži! Po príprave v teple zaskočilo slovenských reprezentantov vo vodnom slalome nielen zimné počasie, ale aj neskoršie dokončenie ...
  • Zdroj: TASR

Už sa to blíži! Po príprave v teple zaskočilo slovenských reprezentantov vo vodnom slalome nielen zimné počasie, ale aj neskoršie dokončenie opravy čunovského kanála, a tak museli za prípravou opäť do zahraničia.

FOTOGALÉRIA: Zuzana Paňková

Platí to aj pre jeden z najväčších talentov nášho historicky najúspešnejšieho olympijského športu Zuzanu Paňkovú (18), ktorá o miestenku do Paríža zabojuje v troch disciplínach.   

Zo Zuzky sa stala v príprave na sezónu, v ktorej sa budú rozdávať olympijské miestenky do Paríža, cestovateľka! Prípravu začala v brazílskom Riu v olympijskom areáli Deodoro, pokračovala v španielskom Seu d’Urgell, aby po trojdňovom teste zrekonštruovaného Čunova zamierila na päť dní do Londýna.

Craig Ramsay má k dispozícii silný zoznam hráčov.
Štartuje úvodná časť prípravy na MS v hokeji: Nezvyčajne silný menoslov Zobraziť článok

„Tu sme na päť dní, domov sa vraciame v piatok a od pondelka opäť zarezávame v Čunove, potom v Liptovskom Mikuláši a potom sa nám začne kolotoč súťaží,“ spustil tréner Peter Murcko, ktorý si chválil 44 dní prípravy v Riu, ktoré označil za to najlepšie, čo kedy v príprave na sezónu absolvovali, a verí, že jeho zverenke najviac pomohli v prejazdoch cez valec a protivodných bránach prechádzaných na oblúk, v ktorých sama priznáva medzery.

Voľba britskej metropoly bola cielená. „V Lee Valley bude svetový šampionát, na ktorom viac ako o cenné kovy, pôjde o olympijské miestenky. Máme tu výborné počasie i podmienky na prípravu. Okrem nás sú tu aj ďalší slovenskí reprezentanti a reprezentantky. Všetci sa snažíme prísť na to, ako skrotiť kanál, ktorý je najobávanejším zo všetkých, na ktorých sa konajú medzinárodnú podujatia,“ pokračoval P. Murcko, ktorého zverenka patrí už nie medzi „obojživelníčky“ - štartuje v kajaku i kanoe, ale Zuzka je vlastne „trojživelníčkou“ - darí sa jej aj v novej olympijskej disciplíne v tomto športe, v kajak krose.

Karlo Bartolec sa stal nešťastným hrdinom duelu.
Bizarný vlastný gól: Finálové nádeje zakopal kuriózny moment z poslednej minúty Zobraziť článok

Aj košickú rodáčku, ktorú k vode pritiahli starí rodičia a rodičia, čaká náročná séria pretekov, na konci ktorých by mala byť olympijská miestenka. Vzhľadom na prísne medzinárodné pravidlá totiž každá krajina môže v každej disciplíne postaviť len jednu loď. A tak bude opäť pre našich platiť, že ťažšie je vybojovať si domácu nomináciu ako uspieť v olympijskej súťaži.

Naj dátumy

  6. - 7. máj: Čunovo - nominačné preteky

  13. - 14. máj: L. Mikuláš - konečná nominácia

  29. jún - 2. júl: Krakov - Európske hry: prvá šanca na OH 2024

  19. - 24. september: Londýn - MS: druhá šanca na OH 2024

  5. - 8. október - finále SP v Paríži: definitíva pre našich na OH 2024

  7. - 8. jún 2024: globálne kvalifikácie v kajak krose

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});