Najväčší talent od dôb Sagana: Slovenskú vlajku vo World Tour dvíha Svrček

Najväčšie preteky v kariére! Po tom, ako výkony cyklistu Petra Sagana vo World Tour kategórii upadajú, sa zraky slovenských fanúšikov ...
  • Zdroj: Instagram/MartinSvrcek

Najväčšie preteky v kariére! Po tom, ako výkony cyklistu Petra Sagana vo World Tour kategórii upadajú, sa zraky slovenských fanúšikov sústredia na talentovaného Martina Svrčka (20). Ten sa v pondelok postavil na štart prvej etapy pretekov Okolo Baskicka, kde obsadil 130. miesto so stratou 37 sekúnd.

Svrček si svojimi výkonmi v poslednom období vyslúžil prívlastok „najväčší talent od dôb Petra Sagana“. Nechýba mu talent, je mimoriadne pracovitý a nohami stojí pevne na zemi. Je to práve mladý pretekár hviezdneho tímu Soudal Quick-Step, ktorý v pondelok zdvihol slovenskú vlajku v kategórii World Tour na etapových pretekoch Okolo Baskicka.

Ako sám nedávno priznal v rozhovore pre Nový Čas, jeho ambície v profesionálnom pelotóne sú celkom jasné. „Chcel by som sa vo World Tour udržať minimálne 10 rokov,“ uviedol Svrček, ktorý tak bude počas nasledujúceho týždňa až do soboty zbierať počas šiestich etáp mimoriadne cenné skúsenosti.

Hayter vyhral prvú etapu Okolo Baskicka

Úvodnú etapu pretekov Okolo Baskicka vyhral britský cyklista Ethan Hayter. Jazdec tímu Ineos bol najlepší v špurte pred Švajčiarom Maurom Schmidom (Soudal Quick-Step) a domácim Španielom Jonom Aberasturim zo stajne Trek-Segafredo. Slovenský pretekár Martin Svrček obsadil 130. miesto so stratou 37 sekúnd.

Cyklisti absolvovali v pondelok 165 kilometrov dlhú zvlnenú trasu z Vitorie-Gasteiz do Labastidy. Pelotón dostihol únik tridsať kilometrov pred cieľom, po rýchlostnú prémiu si prišiel pred záverom vlaňajší víťaz Daniel Martinez. Svrček pomohol Schmidovi v závere pretekov, keď išiel sedem kilometrov pred koncom na čelo pelotónu a kryl švajčiarskeho kolegu i Andreu Bagioliho.

S najlepšou trojkou prišlo do cieľa ďalších 119 pretekárov. "Dnes mi naozaj pomohol môj tím. Už v Katalánsku sme mali dobre rozbehnutú prvú etapu, no nepodarilo sa nám to. Je to moje prvé víťazstvo v tejto sezóne, celkovo je to dobré pre moje sebavedomie a dúfam, že budem takto pokračovať," povedal Hayter vo vysielaní televízie Eurosport. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});