Desivý hromadný pád prerušil preteky Okolo Baskicka: Víťaza Tour de France musela odniesť sanitka!

Štvrtú etapu cyklistických pretekov Okolo Baskicka prerušili po hromadnom páde, ktorého súčasťou boli aj celkový líder Slovinec Primož ...
  • Zdroj: X/@ehitzulia, Reprofoto/Eurosport

Štvrtú etapu cyklistických pretekov Okolo Baskicka prerušili po hromadnom páde, ktorého súčasťou boli aj celkový líder Slovinec Primož Roglič (34), Belgičan Remco Evenepoel (24) a Dán Jonas Vingegaard (27). Na miesto povolali až tri sanitky.

FOTOGALÉRIA: Desivý hromadný pád prerušil preteky Okolo Baskicka

Nehoda sa stala v pravotočivej zákrute v jednom zo zjazdov 35 km pred cieľom. Desiatka jazdcov sa vo vysokej rýchlosti neudržala na ceste a vyšla mimo trať. Dvaja cyklisti vošli do lesa, no Vingegaard v páde narazil do krajnice a betónovej zátarasy. Tvrdo dopadol aj priebežný líder pretekov Roglič.

Zo spomínanej hviezdnej trojice najhoršie skončil dvojnásobný víťaz Tour de France. Hoci bol pri vedomí, záchranári ho s kyslíkovou maskou museli naložiť na nosidlá a transportovať do nemocnice. Sanitka odviezla tiež Jaya Vinea zo stajne UAE.

Evenopoel vyšiel spomedzi stromov zakrvavený a s podozrením na zlomeninu kľúčnej kosti. Roglič sa na nohy postavil sám, ale následne odišiel tímovým autom do nemocnice aj on. Organizátori etapu pre vyťaženosť všetkých lekárov neutralizovali a po reštarte dostala možnosť pretekať do cieľa len šestica jazdcov z úniku.

Peter chce byť na bicykli už o dva týždne.
Sagan začal po operácii trénovať: Je čas zasadnúť opäť do sedla Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});