Zdeno Chára prekvapil fanúšikov na sociálnej sieti: Mám pre vás vzrušujúcu novinku!

Bývalý slovenský hokejový obranca Zdeno Chára (46) vlani ukončil hráčsku kariéru, teraz prekvapil fanúšikov prostredníctvom sociálnych ...
  • Zdroj: SITA/AP

Bývalý slovenský hokejový obranca Zdeno Chára (46) vlani ukončil hráčsku kariéru, teraz prekvapil fanúšikov prostredníctvom sociálnych sieti. Oznámil zaujímavú novinku!

Rodák z Trenčína ukončil profi kariéru minulý rok na jeseň. Uzavrel ju v drese Bostonu Bruins, s ktorým podpísal symbolický jednodňový kontrakt.

Chára sa zaradil medzi najlepších obrancov na svete. Je rekordérom v počte odohratých zápasov v NHL medzi obrancami, keď ich v základnej časti absolvoval celkovo 1680.

Víťaz Stanleyho pohára z roku 2011 teraz oznámil zaujímavú novinu. Pobeží za dobrú vec. „Vzrušujúca novinka! S radosťou vám oznamujem, že bežím svoj prvý maratón v živote. A čo je ešte lepšie, že 17. apríla to bude práve Bostonský maratón,“ napísal na instagram Zdeno Chára. Ten v príspevku spomenul aj nadácie, ktoré sa venujú osobám so zdravotným znevýhodnením.

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák.
Halák prežil skvelý večer, mal špeciálnu podporu: Je to výnimočnejšie, keď sú tu Zobraziť článok

Zdeno Chára strávil štrnásť sezón v Bostone, pričom všetky absolvoval s kapitánskym céčkom. V roku 2011 sa stal iba druhým Európanom a prvým Slovákom, ktorý v pozícii kapitána doviedol tím k zisku Stanleyho pohára. Bruins priviedol do finále play off aj v roku 2019, v ňom však nestačili na St. Louis.

V roku 2009 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu sezóny, v zbierke má aj Cenu Marka Messiera pre najlepšieho lídra súťaže. Pred ročníkom 2022/23 sa rozhodol ukončiť hráčsku kariéru.

Bostonský maratón je najstarší a najprestížnejší maratón na svete, prvý ročník sa konal 19. apríla 1897.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});