Súťaž o najrýchlejší gól má nového lídra: Nezmar siaha po satisfakcii

Obdivuhodný veterán Juraj Matejka (40) sa počas víkendu stal novým lídrom honorovanej súťaže o najrýchlejší gól play-off Fortuna florbalovej ...

Obdivuhodný veterán Juraj Matejka (40) sa počas víkendu stal novým lídrom honorovanej súťaže o najrýchlejší gól play-off Fortuna florbalovej extraligy. Skóroval v čase 0:53 min, jeho FBK AS Trenčín však v tomto zápase vypadol.

Fotogaléria

„Mal som šťastie, že sa mi vyhýbali zranenia a choroby. Je to však aj výsledok pravidelného tréningu a poctivej fyzickej prípravy. Bez toho by tie zranenia určite prichádzali,“ upozornil útočník, ktorý si dlhodobo drží priemer aspoň dvoch kanadských bodov na jeden ligový duel.

Doma má za sebou 349 ligových stretnutí, v ktorých nastrieľal 425 gólov a pridal 335 asistencií. V tomto súťažnom ročníku si pripísal 26 zápasov – zhodou okolností s bilanciou presne 26+26.

„Faktorom bolo aj to, že som florbalu veľa obetoval. Dovolenky či rodinné oslavy som si vždy plánoval tak, aby som nemusel vynechať zápas,“ vysvetľuje Matejka.

Preslávil ho aj efektný a zároveň efektívny freestylový trik v podobe „vzdušného blafáka“ pri samostatnom nájazde. Pozornosť a obdiv ním vzbudil napríklad na MS 2016 v Lotyšsku. Exhibičnú fintu pritom zaradil do svojho arzenálu už o dobrých desať rokov skôr.

„Brankár síce vždy má šancu, keď mi však neskĺzne loptička z čepele, tak už ani nie... Bilanciu si nevediem, ale odhadujem, že úspešnosť tých nájazdov mám 80 – 90 percent,“ vraví Juraj Matejka.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});