Ak Ancelotti odíde, Real už má za neho náhradu: Vráti sa druhý raz?

Francúz Zinedine Zidane (50) by sa údajne po tretí raz mohol stať hlavným trénerom futbalistov španielskeho klubu Real Madrid.
  • Zdroj: SITA/AP

Francúz Zinedine Zidane (50) by sa údajne po tretí raz mohol stať hlavným trénerom futbalistov španielskeho klubu Real Madrid.

FOTOGALÉRIA: Zinedine Zidane

Referuje o tom web football-espana.net odvolávajúci sa na španielsky denník Sport. Podľa týchto zdrojov má prezident "bieleho baletu" Florentino Pérez v talóne tri mená potenciálnych nástupcov Carla Ancelottiho, ak by Talian po skončení sezóny 2022/2023 ukončil svoje pôsobenie na Štadióne Santiaga Bernabéua.

Usporiadatelia museli ochrániť Lionela Messiho pred fanúšikom, ktorý vybehol na trávnik.
Bezzubé hviezdy sa lúčili s Ligou majstrov: Messiho museli chrániť pred fanúšikom Zobraziť článok

Real Madrid nezvíťazil v ostatných troch súťažných stretnutiach. V rámci La Ligy má už deväťbodovú stratu na vedúci FC Barcelona a v Copa del Rey mu hrozí, že skončí v semifinále na štíte spomenutého katalánskeho rivala. V doterajšom priebehu sezóny získali "Los Blancos" kontinentálny superpohár a triumfovali na MS klubov. Šancu na úspech majú ešte v Lige majstrov, kde obhajujú prvenstvo z vlaňajška. V úvodnom zápase osemfinále zvíťazili na pôde FC Liverpool 5:2 a sú blízko k postupu medzi osmičku najlepších.

Manželstvo futbalistu Weissa je v ohrození.
Vladimír Weiss ml. zažíva turbulentné obdobie v manželstve: Rozvod po 10 rokoch?! Zobraziť článok

Ancelottiho meno bolo v ostatnom čase spájané s možným presunom na lavičku brazílskej reprezentácie. Florentino Pérez sa vraj preto v predstihu porozhliadal po možnej náhrade pre prípad, ak by po skončení sezóny zostalo voľné miesto hlavného kormidelníka Realu. Na jeho zozname údajne figuruje spomenutý Zidane, kouč B-mužstva Realu a ďalšia klubová legenda Raúl González a tiež Argentínčan Mauricio Pochettino.

Vráti sa druhý raz?

Zidane prvýkrát prišiel do Realu Madrid ako tréner v januári 2016. S tímom potom získal o rok neskôr titul a priviedol ho aj k víťaznému hetriku v Lige majstrov. Z klubu odišiel v máji 2018 a vrátil sa opäť v marci 2019. V roku 2020 vybojoval s tímom ďalší španielsky titul i triumf v domácom Superpohári. V máji 2021 na posthlavného kouča rezignoval.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});