Liverpool uštedril Man Utd historickú prehru: Je to niečo výnimočné, odkázal Salah

Futbalový Liverpool uštedril Manchestru United historicky najvyššiu prehru vo vzájomných stretnutiach. Na nedeľňajšom ligovom triumfe ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalový Liverpool uštedril Manchestru United historicky najvyššiu prehru vo vzájomných stretnutiach. Na nedeľňajšom ligovom triumfe 7:0 sa gólovo podieľali štyria strelci a dvojgólový Mohamed Salah prekonal zápis Robbieho Fowlera v počte prsných zásahov za Liverpool v Premier League.

Salah prekonal zápis Fowlera svojím druhým gólom na 6:0, ktorý bol 129. v lige v drese Liverpoolu. Podarilo sa mu to v 205. zápase v najvyššej anglickej súťaži. "Je to niečo výnimočné, nebudem klamať. Tento rekord som mal na mysli odkedy som prišiel do tímu. Prekonať ho dnes proti United s takýmto výsledok je niečo neuveriteľné," neskrýval nadšenie egyptský útočník, ktorý pôsobí v Liverpoole od roku 2017. Jeho nedeľňajší výkon ohodnotil renomovaný štatistický portál Sofascore.com najvyššou možnou známkou "10".

"Pre mňa je to neprofesionálne. Som naozaj sklamaný a nahnevaný, sklamali sme našich fanúšikov. Ako mužstvo a ako tím nemôžeme toto dopustiť," neskrýval rozhorčenie Erik ten Hag, pre ktorého to bola najvyššia prehra v pozícii hlavného trénera. "Musíme držať pokope, navzájom sa podporovať a bojovať jeden za druhého. A musíme brániť. Nič z toho sme nerobili a to je neprofesionálne," dodal holandský tréner. Jeho tím sa v tejto sezóne už dokázal spamätať z podobných výsledkov. V auguste utrpel na pôde Brentfordu najvyššiu prehru s týmto súperom od roku 1938 (0:4) a v októbri podľahol mestskému rivalovi City 3:6.

Liverpool figuruje po triumfe na 5. mieste tabuľky, o bod pred Newcastlom, ktorý má zápas k dobru. "The Reds" tak zvýšili svoje šance na najlepšiu štvorku, ktorá znamená miestenku v Lige majstrov. Ich nedeľňajší súper je tretí, na konte má o štyri body viac a o jeden duel menej než štvrtý Tottenham. Liverpool čaká najbližší zápas v sobotu na pôde posledného Bournemouthu, United vo štvrtok prvý duel osemfinále Európskej ligy proti Realu Betis.

Mbappé veľký míľnik patrične oslávil.
Emotívny večer pre Kyliana Mbappého: Navždy sa zapísal do histórie francúzskeho veľkoklubu Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});