Liverpool uštedril Man Utd historickú prehru: Je to niečo výnimočné, odkázal Salah

Futbalový Liverpool uštedril Manchestru United historicky najvyššiu prehru vo vzájomných stretnutiach. Na nedeľňajšom ligovom triumfe ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalový Liverpool uštedril Manchestru United historicky najvyššiu prehru vo vzájomných stretnutiach. Na nedeľňajšom ligovom triumfe 7:0 sa gólovo podieľali štyria strelci a dvojgólový Mohamed Salah prekonal zápis Robbieho Fowlera v počte prsných zásahov za Liverpool v Premier League.

Domáci vyvíjali v prvom polčase väčší tlak než súper, no šance si vytvorili aj hostia. Hráči odišli do šatní za stavu 1:0, krátko po góle Codyho Gakpa, ktorý zaskočil obranu aj brankára Davida de Geu strelou z boku k vzdialenejšej žrdi. Darwin Nunez odštartoval v 47. minúte šesťgólovú smršť, ktorá viedla k najhoršiemu súťažnému výsledku Manchestru United od roku 1931.

Vtedy prehral rovnakým pomerom s Wolverhamptonom, pričom najhorší zápis proti Liverpoolu bol doteraz z roku 1895, keď United hrali ešte pod názvom Newton Heath (1:7). "Pred pár mesiacmi to vyzeralo, že hrať proti Liverpoolu je fajn. Nemohli to povedať verejne, ale všetci si to mysleli. Mali pocit, že sme vo veľkých problémoch. Teraz to však nie je až tak fajn, sme viac sami sebou. Vedia o nás, vedia, že stále žijeme," citovala AP trénera domácich Jürgena Kloppa.

"Videli sme, čo môže s chlapcami spraviť dobrý výsledok. Viedli sme 7:0, niekto prihral Lukeovi Shawovi a my sme po ňom išli so štyrmi hráčmi. Vtedy človek pochopil, koľko adrenalínu a pozitivity vám to dá," dodal nemecký kouč.

Derby Slovan - Trnava negatívne poznamenala bitka fanúšikov Spartaka s kukláčmi.
Derby Slovan - Trnava sa skončilo nechutnou bitkou: Drsný útok na kukláčov! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});