Slávne anglické derby skončilo remízou: Manchester United opäť v závere stratil vedenie

Futbalisti FC Liverpool remizovali v nedeľnom šlágri 32. kola Premier League na ihrisku Manchestru United 2:2. The Reds prišli po víkende ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalisti FC Liverpool remizovali v nedeľnom šlágri 32. kola Premier League na ihrisku Manchestru United 2:2. "The Reds" prišli po víkende o prvé miesto, na čele tabuľky ich vystriedal Arsenal Londýn, ktorý má pri rovnakom počte bodov (71) lepšie skóre aj vzájomné zápasy. Tretí je obhajca titulu Manchester City s jednobodovým mankom.

FOTOGALÉRIA: Manchester United - Liverpool

United dostali loptu do siete už v 2. minúte, ale Alejandro Garnacho bol predtým v ofsajde a gól neplatil. Krátko na to sa dostali do veľkej šance aj hostia, Mohamed Salah našiel Dominika Szoboszlaia, ktorý bol sám pred Andrem Onanom, ale brankár Manchestru zneškodnil jeho strelu ľavou rukou. Liverpool viedol od 23. minúty, keď Darwin Nunez predĺžil po rohovom kope loptu na zadnú žrď, kde bol úplne voľný Luis Diaz a akrobatickým zakončením prekonal Onanu. „The Reds" mohli pred prestávkou zvýšiť svoj náskok, ale zlyhali v koncovke.

V 50. minúte urobil veľkú chybu Jarell Quansah a kapitán domácich Bruno Fernandes z veľkej diaľky vyrovnal na 1:1. United gól pomohol a po centri Marcusa Rashforda mohol Casemiro zvýšiť, ale Caoimhin Kelleher loptu vyrazil. Okamžite však prišiel protiútok, no Nunez netrafil prázdnu bránku. V 67. minúte našiel Aaron Wan-Bissaka v šestnástke Kobbieho Mainooa, ktorý sa otočil s loptou a Kelleher na jeho strelu nedosiahol. V 79. minúte sa dostal Salah do veľkej príležitosti, ale minul. Liverpool však pokračoval v aktivite a o niekoľko minút z toho vyťažil. Harveyho Elliotta fauloval v pokutovom území Wan-Bissaka a Salah s prehľadom premenil penaltu. "The Reds" sa v závere dostali do niekoľkých sľubných šancí, Diaz však prestrelil bránku a Elliottovu strelu zneškodnil Onana.

Postupová radosť Slovenska na ME 2024, zľava Milan Škriniar, Róbert Mak a tréner Slovenska Francesco Calzona.
Bola to chyba trénera Calzonu? Mak skoro nehral, no zväz za to vysolil tisíce Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});