Obeťou ničivého zemetrasenia je aj turecký brankár (†28): Manželka márne kričala o pomoc

Počet obetí zemetrasenia v Turecku a Sýrii presiahol už päťtisíc. Medzi ne patria aj profesionálni športovci a jedným z nich je turecký ...
  • Zdroj: Twitter @YMSkulubu

Počet obetí zemetrasenia v Turecku a Sýrii presiahol už päťtisíc. Medzi ne patria aj profesionálni športovci a jedným z nich je turecký brankár Ahmet Eyüp Türkaslan (†28), ktorého bezvládne telo bolo nájdené pod troskami. Tragickú správu potrvdil klub Yeni Malatyaspor a trenér Yilmaz Vural.

Ghanského futbalistu Christiana Atsua, ktorý bol po zemetrasení v Turecku nezvestný, našli živého pod troskami zničenej budovy.
Mal obrovské šťastie: Ghanský útočník žije, našli ho v troskách zničenej budovy Zobraziť článok

Brankár bol nezvestný od pondelka, keď došlo k ničivému zemetraseniu. Spoločne s ním ležala pod sutinami aj jeho žena Kübra Türkaslanová, ktorú záchranári našli. Na sociálnych sieťach okamžite vyzvala, aby jej sledujúci pomohli s hľadaním manžela. „Je to veľmi zlé, prosím, pomôžte. Leží pod troskami tridsať hodín. Nikomu sa nedarí ho vytiahnuť, nepomáhajú ani žeriavy," povedala vo videu za stáleho zúfalého plaču.

Jej manžela sa ale napokon zachrániť nepodarilo. Keď ho konečne vytiahli, bol už mŕtvy. „Náš brankár Ahmet Eyüp Türkaslan prišiel o život potom, čo bol obeťou zemetrasenia. Odpočívaj v pokoji. Nezabudneme na teba," píše sa v oficiálnom vyhlásení klubu na sociálnych sieťach. K smutnej udalosti sa taktiež vyjadril hlavný tréner Malatyasporu Yilmaz Vural. „Bohužiaľ, náš Ahmet je mŕtvy. Teraz našli jeho bezvládne telo. Žiaľ, nežije."

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});