Útočník Almási neodletel s Ostravou do Turecka: Opäť ho zradil členok

Lepí sa na neho smola! Včera mal odletieť s mužstvom Baníka Ostrava na sústredenie do tureckého Beleku. Namiesto toho skončil útočník ...
  • Zdroj: fcb.cz

Lepí sa na neho smola! Včera mal odletieť s mužstvom Baníka Ostrava na sústredenie do tureckého Beleku. Namiesto toho skončil útočník Ladislav Almási (23) v nemocnici, kde sa podrobil magnetickej rezonancii ľavého členka. Poranil si ho v utorkovom prípravnom zápase proti Skalici, ktorý nedohral a ihrisko opúšťal s pomocou masérov.

Po jeseni s piatimi gólmi najlepší strelec Baníka musel odstúpiť už v 20. minúte. Po výskoku zle došliapol a od bolesti sa zvíjal na trávniku. Držal si ľavý členok.

Maródoval s ním dva mesiace na začiatku sezóny a vynechal deväť ligových zápasov. Nešlo o klasickú únavovú zlomeninu. Kostička bola v dôsledku stresovej reakcie, vyplývajúcej z veľkej hernej intenzity, preťažená.

Almási opustil skalický štadión s barlami a vrátil sa do Ostravy. „Vyzerá to na podvrtnutý členok. Nie je vylúčené, že by za nami priletel dodatočne. Všetko bude závisieť od jeho zdravotného stavu. Verím, že ide len o ľahší výron,“ želal si tréner Pavel Hapal pred včerajším odchodom do Turecka.

Almási je výborne fyzicky stavaným hráčom.
Záujem prejavil slávny klub: Zamieri slovenský reprezentant na Britské ostrovy? Zobraziť článok

Vyšetrenia členka však ukázali, že je to vážnejšia záležitosť. Ostravského kanoniera vyradí na šesť týždňov z prípravy a zrejme nestihne ani jarný štart českej ligy. „Ide o rovnaký členok ako v lete, ale je to iný typ zranenia. Magnetická rezonancia ukázala natrhnutý väz,“ potvrdil Almási pre Nový Čas.

Záver roka si tiež veľmi neužil. Bol chorý, desať dní bral antibiotiká. Len čo sa vystrábil, je z neho opäť maród. „Pri vzdušnom súboji som zle dopadol. Hráč súpera mi priľahol nohu a vyvrtol sa mi členok. Hneď som vedel, že je zle,“ opísal smutné chvíle.

Je to zlá správa aj pre tabuľkovo desiaty tím českej ligy. Práve Almási je podľa škótskych médií od letného vzájomného zápasu objektom záujmu Celticu Glasgow, ktorého dres má vyzliecť grécky útočník Giorgos Giakoumakis. Prestupová suma sa má pohybovať na úrovni 2,5 milióna eur.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});