Odhalený obrovský škandál: Podľa legendy si Rusi kúpili postup do štvrťfinále MS 2018!

Ruská futbalová reprezentácia prekvapila na domácich MS v roku 2018 postupom do štvrťfinále. Čo za týmto úspechom stálo? Podľa šokujúcej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Ruská futbalová reprezentácia prekvapila na domácich MS v roku 2018 postupom do štvrťfinále. Čo za týmto úspechom stálo? Podľa šokujúcej spovede legendy si Rusko všetky zápasy kúpilo!

Bývalý ruský futbalový reprezentant, ktorý svojho času hrával za slávny Manchester United, Andrej Kančelskis v otvorenej spovedi pre ruskú Match TV obvinil svoju krajinu z toho, že si kúpila všetky zápasy na domácich MS 2018, na ktorých hrala vo štvrťfinále.

Všetko začalo po tom, čo Kančelskis dostal otázku na vtedajšieho ruského reprezentačného trénera Stanislava Čerčesova, ktorý viedol tím na domácich majstrovstvách sveta. „Prečo by som mu mal gratulovať? Že sme si kúpili zápasy? Áno, kúpili sme všetky súboje až do štvrťfinále s Chorvátskom,“ šokoval odpoveďou legendárny ruský futbalista.

DAC Dunajská Streda
Do slovenskej ligy mieri nová hviezda: Na lane tohto klubu! Zobraziť článok

Rusi na šampionáte šokovali postupom cez Španielsko v osemfinále po penaltách. „Španielsko hralo nepochopiteľne zle. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo bol tréner Španielska na druhý deň odvolaný? Verte mi, skutočná pravda ešte vyjde najavo,“ uviedol Kančelskis.

S korupciou v ruskom futbale sa podľa vlastných slov stretol aj na vlastnej koži. Spomenul situáciu, keď bol generálnym riaditeľom klubu z Novotroicku a v roku 2008 ho vyhľadali predstavitelia Kubaňu Krasnodar, ktorý v tom čase usiloval o postup do najvyššej súťaže. „Povedal som im: Chlapci, ja nehrám tieto hry a nebudem ich hrať. Ponúkli 500-tisíc dolárov,“ hovoril Kančelskis otvorene.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});