Futbalová legenda mala povesť veľkého záletníka, no jeho srdce nezískala každá: Tri osudové ženy Pelého!

Pre väčšinu ľudí na svete bol známy ako jeden z najväčších medzinárodných futbalových hráčov všetkých čias, ale pre Pelého († 82) deti ...
  • Zdroj: Getty Images

Pre väčšinu ľudí na svete bol známy ako jeden z najväčších medzinárodných futbalových hráčov všetkých čias, ale pre Pelého († 82) deti to bol však len ich otec...

Legendárny Brazílčan však mal aj svoju temnejšiu stránku. Podvádzal svoje manželky tak často, že stratil prehľad o tom, koľko detí vlastne má... Jeho srdce si však získali len tri osudové ženy.

FOTOGALÉRIA: Tri osudové ženy Pelého!

Pelé, ktorý sa navždy zapíše do histórie pre svoje hrdinské činy na majstrovstvách sveta s Brazíliou, mimo ihriska nikdy netvrdil, že je svätec.

V prekvapivom otvorení sa v dokumente Netflixu z roku 2021 o jeho živote a kariére Pelé priznal, že mal pomer s milenkami počas manželstva a že niektoré z týchto pomerov viedli aj k narodeniu mimomanželských detí.

Na otázku, či je pre neho ťažké zostať verný, Pelé svojho času odpovedal: „Pri všetkej úprimnosti, mal som niekoľko afér, z ktorých niektoré vyústili do detí,“ šokovala všetkých legenda.

Pelé sa počas svojho života oženil trikrát, prvýkrát v roku 1966 s Rosemeri dos Reis Cholbi, s ktorou mal dcéry Kely a Jennifer, ako aj syna Edinha. V roku 1982 sa rozviedli.

Neskôr sa oženil s gospelovou speváčkou Assiriou Seixas Lemos, ktorá mu v roku 1996 porodila dvojičky Joshuu a Celeste, pričom Pelé splodil aj zosnulú Sandru Machadovú, čo potvrdil súdom nariadený test DNA, ako aj Flavia s novinárkou Lenitou Kurtz.

Pelé sa v roku 2016 naposledy oženil s Marciou Aoki, japonsko-brazílskou dovozkyňou zdravotníckych zariadení, s ktorou sa prvýkrát stretol v 80. rokoch.

Pelého prijali do nemocnice Alberta Einsteina koncom novembra a lekári mu v polovici decembra vysvetlili, že jeho stav sa zhoršil. Legenda bojovala s infekciou dýchacích ciest počas boja s rakovinou v nemocnici v Sao Paule a zomrela na zlyhanie viacerých orgánov ako komplikáciu rakoviny hrubého čreva.

Futbalové legendy Franz Beckenbauer a Pelé.
Beckenbauer nepríde na Pelého pohreb: Rád by som tam bol, pre toto nemôžem! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});