Svitko sa pochválil krásnym darčekom pod stromčekom: Na štrnásty Dakar so špeciálnou prilbou!

Motocyklového pretekára Štefana Svitka (40) čaká už onedlho práve 14. vystúpenie na púštnom dobrodružstve Raly Dakar 2023 (31. 12. - ...
  • Zdroj: instagram, anc

Motocyklového pretekára Štefana Svitka (40) čaká už onedlho práve 14. vystúpenie na púštnom dobrodružstve Raly Dakar 2023 (31. 12. - 15. 1.). Rodák zo Zaškova odíde na prestížne podujatie opäť dobre vyzbrojený. Pod vianočným stromčekom si totiž našiel krásny darček - špeciálnu prilbu s fotografiami svojich malých dcérok.

FOTOGALÉRIA: Štefan Svitko

„Prvá účasť na Dakare bol pre mňa stres. Vedel som z televízie, ako to tam vyzerá, ale nemal som žiadne skúsenosti. Z psychickej stránky to bolo pre mňa určite najťažšie,“ zaspomínal si Svitko na svoje začiatky ešte pred odchodom do Saudskej Arábie. „Za etapu som spadol aj dvakrát. Išiel som vtedy veľmi rýchlo, neprišlo mi, že by som mal brzdiť v zlom teréne. Nasledoval preto pád, ale pozbieral som sa a išiel ďalej. Bolo to také mladé, nerozvážne. Človek sa však nielen v športe, ale aj v živote učí z vlastných chýb,“ dodala legenda púštneho dobrodružstva.

Svitko naň ide každý rok mimoriadne dobre vyzbrojený. Okrem prilby s rodinnými motívmi, manželkou Katarínou a dcérkami Sofinkou (6) a Sárkou (4), mu jeho baby vyrobia vždy aj nejaké talizmany. „Upletú mi takých anjelikov, s ktorými im pomáha ich mamka. Rok čo rok mi jeden-dva pribudnú. Plus dcérky mi dačo vždy nakreslia. Anjeliky potom nosím všade, v ruksaku, v bunde, v ktorej jazdím, ale aj v kabelke, kde nosím technické previerky,“ žiaril šťastím Svitko, ktorý sa na sociálnych sieťach pochválil aj najnovším darčekom pod stromčekom - špičkovou prilbou, ktorá zachytáva krásne rodinné momenty zo Števovho života.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});