Tenis ju stále baví: Legendárna Venus Williamsová ešte nepovedala posledné slovo

Slávna americká tenistka Venus Williamsová (42) si s veľkou pravdepodobnosťou pripíše ďalší grandslamový štart. Zmariť jej to môže len ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slávna americká tenistka Venus Williamsová (42) si s veľkou pravdepodobnosťou pripíše ďalší grandslamový štart. Zmariť jej to môže len zranenie. Od organizátorov Australian Open totiž dostala divokú kartu a napriek pokročilému športovému veku sa predstaví na prvom veľkom turnaji sezóny.

Šesťnásobný grandslamový šampión Becker bol 8. apríla uznaný vinným v štyroch z 24 bodov obžaloby.
Boris Becker je na slobode! Kam budú smerovať jeho prvé kroky? Zobraziť článok

Vek je len číslo. Zatiaľ čo jej o rok mladšia sestra Serena nepriamo naznačila koniec kariéry po vlaňajšom US Open, Venus sa raketu na klinec ešte zavesiť nechystá. Na prestížnom Australian Open to bude už jej 22. účasť. Svoju premiéru absolvovala ešte koncom minulého storočia v roku 1998. 

„Súťažím v tejto krajine už viac ako 20 rokov a austrálska komunita ma vždy podporovala z celého srdca," uviedla vo svojom prehlásení podľa ESPN tenistka, ktorá sa momentálne nachádza v rebríčku WTA až na 1007. mieste.„Bude pre mňa česť hrať tu znova a teším sa na vytvorenie ďalších spomienok." dodala. 

Venus Williamsová titul na Australian Open nikdy nezískala. Na svojom konte má „len" dve finálové predstavenia z rokov 2003 a 2017.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});