Jamrichová ovládla juniorské Australian Open, zostáva však skromná: Peniaze si odkladám do obálky!

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (16) sa stala centrom pozornosti svetovej scény po svojom ohromujúcom triumfe vo dvojhre juniorského ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (16) sa stala centrom pozornosti svetovej scény po svojom ohromujúcom triumfe vo dvojhre juniorského Australian Open. Sympatická rodáčka z Trnavy pritom pôsobí maximálne skromným dojmom. Ako sama pre Nový Čas priznala, na kabelky príliš nie je, zarobené peniaze si odkladá do obálky v izbe...

Jamrichová si v emóciami vybičovanom finále poradila so šiestou nasadenou, domácou Austrálčankou Emerson Jonesovou s výsledkom 6:4, 6:1, pričom v prvom sete dokázala otočiť nepriaznivý priebeh 1:4. „Som veľmi šťastná, počas celého týždňa som predvádzala svoj najlepší tenis,“ žiarila tesne po finále Jamrichová. Vďaka tejto ohromujúcej výhre získala voľnú kartu do kvalifikácie budúcoročného ženského turnaja Australian Open.

FOTOGALÉRIA: Jamrichová ovládla juniorské Australian Open, zostáva však skromná

Na kurte sa viac usmieva

Tento úspech navyše prichádza v období, keď mladá tenistka bez problémov ukončila prvý polrok školy a je plne sústredená na svoju kariéru. Sama pritom oplýva neskutočne pracovitým duchom, ale i maximálnou skromnosťou. „Peniaze, ktoré v tenise zarobím, sú na účte, resp. v obálke u mňa v izbe. Nemám nič také, o čom by som snívala, takže si na to počkám. Kabelky, ako má Dominika Cibulková, nie sú zrovna môj štýl,“ povedala v minulosti pre Nový Čas Jamrichová.

Kým vlaňajší titul na juniorskom Australian Open vo štvorhre s talianskou parťáčkou Federicou Urgesiovou oslávila ešte so strojčekom v ústach, pri tom tohtoročnom už bol strojček dole. „Na kurte sa teraz určite oveľa viac usmievam,” priznala so smiechom pre náš denník.

Renáta Jamrichová triumfovala vo dvojhre junioriek na grandslamovom Australian Open.
Fantastická otočka! Jamrichová získala titul na Australian Open Zobraziť článok

Inšpiroval ju Federer

Sympatická juniorka netají ani to, že v detstve bol jej veľký vzor legendárny Švajčiar Roger Federer, ktorý triumfoval v mužskom singli na AO šesťkrát. „Roger bol pre mňa veľká inšpirácia. Rada by som niekedy hrala na tej istej úrovni. Ťažko dosiahnem to, čo sa podarilo jemu, ale aspoň som si zahrala na kurte, na ktorom dosiahol najväčšie úspechy.“

Čo o nej povedali?

Miloslav Mečíř, prezident STZ: Kariéru má rozbehnutú sľubne. 

- Renátku by som prirovnal k Petre Kvitovej. Tým, že je ľaváčka a má krásne uvoľnený štýl. Navyše sa výborne pohybuje po kurte. Kariéru má rozbehnutú sľubne. Dúfam, že prechod medzi dospelú kategóriu zvládne bez problémov.

Igor Moška, generálny sekretár STZ: Pôjde v stopách veľkých hráčok

- Mnohí tenisoví experti sa zhodli na tom, že taký talent ako 16-ročná Renáta sme nemali od čias Daniely Hantuchovej a Dominiky Cibulkovej. Má všetky predpoklady na to, aby išla v ich stopách.

Vladimír Pláteník, šéftŕener akadémie TC Empire: Treba byť nohami na zemi

- Je to veľký talent. Má prirodzenú techniku a čítanie hry. Ale videl som už veľa talentov, ktoré sa v 15-ich či 16-ich rokoch javili byť dobré, ale zlé vedenie okolo nich ich zničilo. Treba byť v tomto veľmi opatrný, zostať nohami na zemi a tvrdo makať.

Schmiedlová okrem tenisu aj spoznávala Melbourne.
Známy slovenský športový pár sa už ďalej neskrýva: Tieto zábery všetko prezradili! Zobraziť článok

Slovenskí juniorskí šampióni:

Martin Kližan - Roland Garros 2006

Kristína Kučová - US Open 2007

Tereza Mihalíková - Australian Open 2015

Renáta Jamrichová - Australian Open 2024

Konanie mladej ukrajinky pobúrilo fanúšikov.
Šokujúce gesto ukrajinskej tenistky: TOTO proti ruskej súperke nečakal nikto! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});