FIFA oznámila razantné zmeny: Populárny turnaj sa dočká veľkých úprav

Medzinárodná futbalová organizácia FIFA pokračuje vo výrazných turnajových zmenách. Razantnej úpravy sa tentokrát dočkali majstrovstvá ...
  • Zdroj: SITA

Medzinárodná futbalová organizácia FIFA pokračuje vo výrazných turnajových zmenách. Razantnej úpravy sa tentokrát dočkali majstrovstvá sveta klubov, ktoré sa na scénu vrátia v celkom novom formáte.

Turnaj, na ktorom si pravidelne merajú sily víťazi kontinentálnych klubových súťaží spolu so zástupcom z domácej scény dostane nový nádych.

Razantné zmeny vo formáte populárneho turnaja oznámil na tlačovej konferencii prezident organizácie FIFA Gianni Infantino.

Počas svoje futbalovej kariéry nedostal ani jednu žltú kartu.
Slovenskí „federálni“ futbalisti v 92-ročnej histórii MS: Najviac ich bolo v Mexiku 1970! Zobraziť článok

„Prebrali sme niektoré strategické plány. V prípade mužov sme sa dohodli na nových majstrovstvách sveta klubov, ktoré sa poprvýkrát uskutočnia v roku 2025 a namiesto siedmych tímov sa na nich zúčastní až tridsaťdva, takže sa budú podobať aktuálnym majstrovstvám sveta,“ vyjadril sa o veľkých zmenách Infantino.

Taliansky prezident medzinárodnej futbalovej organizácie taktiež oznámil dátum nadchádzajúceho ročníka. V dôsledku posunu spôsobenému konaním svetového šampionátu v Katare sa majstrovstvá sveta klubov uskutočnia od 1. do 11. februára 2023, pričom usporiadateľským štátom bude Maroko. 

Srbský futbalový tréner Siniša Mihajlovič.
Svet zasiahla smutná sprava: Zomrel skvelý futbalista a tréner († 53), podľahol akútnej leukémii Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});