Petra Vlhová pred pretekmi v Sestriere: Výsledky ako na zlom vysvedčení!

Chýbajú jej víťazstvá. Lyžiarska hviezda Petra Vlhová (27) sa po štyroch dňoch oddychu na Slovensku v nedeľu vybrala do Sestriere, kde ...
  • Zdroj: getty images

Chýbajú jej víťazstvá. Lyžiarska hviezda Petra Vlhová (27) sa po štyroch dňoch oddychu na Slovensku v nedeľu vybrala do Sestriere, kde ju cez víkend čaká ďalší slalom a obrovský slalom Svetového pohára. „Bol to pre mňa mentálny relax,“ povedala pre Nový Čas Vlhová.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová pred pretekmi v Sestriere: Výsledky ako na zlom vysvedčení!

Obhajkyňa malého glóbusu za slalom v sobotu v Jasnej slávnostne otvorila lyžiarsku sezónu. „Škoda len, že som si tu nestihla zalyžovať a minimálne dva mesiace sa mi to nepodarí,“ pokračovala Vlhová, ktorá sa v známom horskom stredisku tešila veľkej pozornosti fanúšikov.

„Na jednej strane je to veľmi pekné a trochu aj príjemné, no ja sa musím plne koncertovať a sústrediť na to, čo robím. Niekedy je to veľmi ťažké zvládať,“ priznala olympijská víťazka z Pekingu.

Dní v roku, keď nie je na svahoch, naozaj nie je veľa. „Na lyžiach som skoro celý rok. Na konci sezóny sa už teším, že to budem mať za sebou. V lete mám malú pauzu a to sa teším, že už idem na lyže, niekde na ľadovec alebo na opačnú stranu zemegule.“

Petra sa doma dlho neohriala. „Trochu som si oddýchla, bola som v posilňovni, zregenerovala som. Bola som so svojimi blízkymi, v prostredí, ktoré mám rada,“ priznala skvelá lyžiarka.

V Sestriere ju čakajú jej dve najobľúbenejšie disciplíny. V tejto sezóne má na konte dve tretie (slalom a obrák) a dve štvrté miesta (slalomy). „Zatiaľ to boli trojky, štvorky ako na zlom vysvedčení, verím, že prídu aj dvojky a jednotky. Už sa smejem, že mám doma dve vrecia zemiakov z tých zemiakových medailí."

"Nemôžem povedať, že som nespokojná, mohla som aj vypadnúť, ale viem, že mám na viac. Robíme všetko tak, aby to bolo lepšie. Ideme podľa plánu a budem sa snažiť byť rýchlejšia,“ uzavrela.

PETIN KONCOROČNÝ PROGRAM:
10. - 11. 12.: Sestriere
- obrák a slalom

14. - 18. 12.: St. Moritz
- zjazd a Super-G

27. - 29. 12.: Semmering
- slalom a 2x obrák

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});