Šok pre fanúšikov v Katare: Pivo na štadióne im nepredajú!

Angličania to neprežijú! Situácia sa drasticky zvrtla. V neprospech návštevníkov futbalových MS.
  • Zdroj: TASR/AP

Angličania to neprežijú! Situácia sa drasticky zvrtla. V neprospech návštevníkov futbalových MS.

Katarská kráľovská rodina vyvinula tlak na Svetovú futbalovú asociáciu, aby úplne zakázala predaj alkoholu na všetkých štadiónoch. FIFA tak príde o 75 miliónov dolárov od oficiálneho sponzora, s ktorým už podpísala zmluvu.

Nariadenie, ktoré je šokom pre fanúšikov smerujúcich do Kataru, uzrelo svetlo sveta dva dni pred úvodným zápasom turnaja. Podľa prísnych pravidiel usporiadateľskej krajiny je podávanie alkoholu zakázané na všetkých verejných miestach. Organizátori urobili výnimku s tým, že nalievať budú len v oficiálnych fanzónach a na štadiónoch v miestach pre držiteľov VIP vstupeniek.

Fanúšikovia boli na prísne obmedzenia už dávnejšie nahnevaní a toto rozhodnutie ich ešte viac rozzúri. Budweiser, sponzor FIFA, mal predávať pivo okolo každého z ôsmich štadiónov tri hodiny pred a jednu hodinu po zápase. Priaznivci sa takto dostanú k pivu vo fanzónach po 18.30 hodine. Za jeden mok zaplatia v prepočte 13 eur. Aby sa predišlo opitosti, na hlavu predajú maximálne 4 pivá. Ak sa niekto opije, môže skončiť v zóne na vytriezvenie.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});