Košický fanklub reaguje na konflikt po zápase s Prešovom: Všetko bolo inak!

Posledné predvianočné 46. kolo Tipos extraligy prinieslo emóciami nabité derby medzi Košicami a Prešovom (3:2), ktoré sa mimo štadióna ...
  • Zdroj: Facebook - HC Košice (oficiálna stránka)

Posledné predvianočné 46. kolo Tipos extraligy prinieslo emóciami nabité derby medzi Košicami a Prešovom (3:2), ktoré sa mimo štadióna dohrávalo aj po záverečnej siréne. Na pôvodné vyjadrenie a obvinenie prešovského fanklubu s odstupom času odpovedal ten košický. Jeho verzia je diametrálne odlišná.

Niekoľko individualít z košického fanklubu sa príliš nevyznamenalo (ilustračná foto).
Košickí rowdies opäť v akcii! Po hokeji bili aj ženy a deti: Prehovorila obeť útoku Zobraziť článok

Fanklub Steelers zverejnil na svojej facebookovej stránke rozsiahle stanovisko, ktoré celý incident vysvetľuje úplne inak. Najviac medializovanou skutočnosťou bol fakt, že chuligáni sa pustili do žien aj detí. „Žiadnemu dieťaťu ani žene ublížené nebolo. Absolútne odmietame výmysly prešovských fanúšikov, že boli napadnuté ženy a deti. Takéto veci nerobíme a nikdy sme ani nerobili!" rázne Košičania dementovali tieto obvinenia.

Podľa ďalšej časti stanoviska bol štvrtkový incident vyústením predchádzajúcich konfliktov. „Je to práve „slušný” prešovský fanklub, ktorého súčasťou je aj skupina Horse Riders, ktorá sa oficiálne prezentuje ako chuligánska. Napätie vygradovalo na poslednom výjazde v Prešove, keď práve táto skupina v niekoľkonásobnej presile napadla cez prestávku dvoch našich chalanov a naháňala ich po ulici. Následne po zápase ešte obrali o šály a dres rodinu z Košíc, ktorá práve nastupovala do auta. Mimoriadne si to užívali aj na svojom instagramovom profile, kde pridávali fotky a videá," prezradil košický fanklub a uviedol svoju verziu celej napätej situácie v blízkosti Steel arény, „Dalo sa očakávať, že si zopár jednotlivcov bude chcieť vyrovnávať účty, z čoho pramenila toľko prepieraná pozápasová roztržka. Zopár úderov na OBOCH stranách, avšak nič horšie ako na bežnej piatkovej dedinskej zábave." 

(ilustračná foto)
Nečakaná dohra derby na východe! Fanúšikovia Košíc bez zábran: Napadli aj matky s deťmi Zobraziť článok

Na záver sa Košičania čiastočne ospravedlnili. „Všetkým slušným ľuďom a prešovským fanúšikom mimo prešovského fanklubu, ktorí nemali a nechceli mať s týmto incidentom nič spoločné sa touto cestou za vzniknuté nepríjemnosti ospravedlňujeme."

Celé vyjadrenie Fanklubu Steelers:

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});