Košickí rowdies opäť v akcii! Po hokeji bili aj ženy a deti: Prehovorila obeť útoku

Predposledné tohtoročné hokejové derby medzi Košicami a Prešovom sa nezaobišlo bez problémov. Zasahovať musela aj polícia.
  • Zdroj: TASR/František Iván

Predposledné tohtoročné hokejové derby medzi Košicami a Prešovom sa nezaobišlo bez problémov. Zasahovať musela aj polícia.

FOTOGALÉRIA: Po hokeji bili aj ženy a deti: Prehovorila obeť útoku

Prešovskí hokejoví fanúšikovia mali byť po stretnutí 46. kola Tipos extraligy medzi ich mužstvom a domácimi Košicami napadnutí pri odchode zo štadióna. Nový čas o tejto udalosti prvýkrát informoval v piatok dopoludnia.

Košickí chuligáni mali podľa vyjadrenia Prešovčanov na ich FB stránke napadnúť prešovských fanúšikov, poškodiť ich autobus a tiež okradnúť niekoľko ľudí o klubové suveníry.

REAKCIA NAPADNUTEJ ŽENY

Novému času sa podarilo skontaktovať s jednou zo žien, ktorá mala byť spolu so svojim maloletým synom napadnutá košickými rowdies.

Jej meno a priezvisko pre citlivosť prípadu a prebiehajúce policajné vyšetrovanie nezverejňujeme.

“Vbehli medzi nás zamaskovaní muži a znemožnili nám odchod k autobusu. Začali sa strkať a mladé dievčatá, ktoré medzi nami boli, ťahať za vlasy. Moja prvá reakcia bola, že som schmatla syna a kričala som na nich, či sú v poriadku, keďže útočili na bezbranných ľudí,” vraví na úvod žena, ktorá sa zápasu zúčastnila.

“Ostatní fanúšikovia, ktorí práve išli z hokeja sa len neveriacky prizerali, či naozaj nemôžu fanúšikovia hostí, ktorí nikoho neprovokovali a nemali záujem o konflikt, bezpečne odísť,” dodáva ďalej a poukazuje na fakt, že na hokeji bola preto, že ho má rada, nepožíva alkoholické nápoje a fandí slušne.

“Po stretnutí sme si chceli urobiť fotku s Maxom Gerlachom (hráčom Prešova, pozn. autora). Klubové suveníry sme preventívne dali do ruksaku ešte na štadióne. V každom jednom meste, kde sme boli na hokeji, bola prítomná polícia. Incident veľmi prežívam. Očakávam reakciu košického klubu a tiež fan-klubu, ktorý by sa mal od chuligánov dištancovať. Niektorí slušní košickí fanúšikovia sa mi už ospravedlnili. Takéto incidenty k športu nepatria a verím, že sa nebudú opakovať.”

(ilustračná foto)
Nečakaná dohra derby na východe! Fanúšikovia Košíc bez zábran: Napadli aj matky s deťmi Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});