Športový svet sa búri: Za TOTO hrozí iránskemu futbalistovi trest smrti!

Desivá správa, ktorá obletela celý svet. Profesionálnemu iránskemu futbalistovi Amirovi Nasri Azadanimu (26) hrozí v jeho rodnej krajine ...
  • Zdroj: sita

Desivá správa, ktorá obletela celý svet. Profesionálnemu iránskemu futbalistovi Amirovi Nasri Azadanimu (26) hrozí v jeho rodnej krajine trest smrti. Dôvodom je boj za práva žien a verejná kritika vlády. Hráča sa zastala už aj Únia profesionálnych futbalistov (FIFPro).

Iránčan Sardar Azmoun (vľavo) v hlavičkovom súboji s Joem Rodonom.
Ďalšie prekvapenie na MS: Irán zasadil Walesu v nastavenom čase dva údery Zobraziť článok

„FIFPro je šokovaná a znechutená správami, že profesionálnemu futbalistovi Amirovi Nasri Azadanimu hrozí v Iráne poprava potom, čo viedol kampaň za práva žien a základné slobody vo svojej krajine. Stojíme za Amirom a vyzývame k okamžitému zrušeniu jeho trestu," stojí v prehlásení FIFPro na sociálnej sieti Twitter.

Protivládné protesty vyvolala smrť mladej Mahsy Aminiovej, ktorá v septembri zomrela vo väzbe. Údajne bola zadržaná za nedodržiavanie islamského kódexu obliekania.

Na odpor voči vláde sa nedávno postavili aj futbaloví reprezentanti Iránu počas MS v Katare. Pred úvodným zápasom proti Anglicku (2:6) odmietli spievať štátnu hymnu, čím jasne vyjadrili svoj postoj.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});