Nečakaný problém pre nemeckého giganta: Lukratívnu ponuku odmietol už tretí kandidát

Angažovanie trénera Ralfa Rangnicka (65) futbalovým Bayernom Mníchov už mnohí brali ako hotovú vec. Opak je však pravdou. Nemecký kouč ...
  • Zdroj: Northfoto

Angažovanie trénera Ralfa Rangnicka (65) futbalovým Bayernom Mníchov už mnohí brali ako hotovú vec. Opak je však pravdou. Nemecký kouč oznámil, že aj po ME zostane na lavičke rakúskej reprezentácie. Rangnick je tak po Xabim Alonsovi a Julianovi Nagelsmannovi už tretím kandidátom, ktorý odmietol ponuku od nemeckého giganta.

FOTOGALÉRIA: Ralf Rangnick

K príchodu Rangnicka chýbali už iba formality. Skúsený lodivod, ktorý v minulosti viedol aj Manchester United, dostal od Bavorov ponuku a keby ju prijal, budúci týždeň by došlo k oficiálnemu oznámeniu. 

Rodák z Backnangu sa ale rozhodol, že sa na novú misiu nevydá. Jeho prianím je naďalej pokračovať pri rakúskej reprezentácii. „Som z celého srdca manažér rakúskeho tímu. Táto práca mi prináša neuveriteľnú radosť a som odhodlaný pokračovať na úspešnej ceste, ktorú sme si zvolili. Rád by som zdôraznil, že nejde o odmietnutí Bayernu, ale o rozhodnutí v môjho mužstva a našich spoločných cieľov," povedal Rangnick v oficiálnom vyhlásení na webe Rakúskeho futbalového zväzu. 

​Hoci to nepriznal, rolu v jeho rozhodovaní mohol hrať aj fakt, že fanúšikovia Bayernu v posledných dňoch spisovali petície za zotrvanie Thomasa Tuchela na lavičke, pretože si neželali, aby ho nahradil práve Rangnick, ktorý sa ako kouč slávneho Manchestru United príliš neosvedčil. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});