Hráč z KHL ide na MS do Čiech: Čo hovoria na to Slováci!

Patria medzi podporovateľov Ukrajiny a odporcov agresora Vladimíra Putina, ale sami majú vo svojej hokejovej lige hráčov z Ruska. Reč ...
  • Zdroj: getty images

Patria medzi podporovateľov Ukrajiny a odporcov agresora Vladimíra Putina, ale sami majú vo svojej hokejovej lige hráčov z Ruska. Reč je o krajine Francúzska! A to pred pár dňami útočník Stéphane Da Costa (34) pôsobiaci v KHL ohlásil, že bude štartovať na májovom šampionáte v Česku za francúzsku reprezentáciu.

Zatiaľ, čo slovenskí hráči nebudú v Česku štartovať na vrcholnom podujatí, pretože ich štart by kvôli verejnej mienky zrejme neurobil dobrú krv v kabíne, tak jeden z najväčších podporovateľov Ukrajiny – Francúzsko s tým nemá problém.

Miroslav Šatan musel urobiť náročné rozhodnutie.
Prezident Miroslav Šatan prezradil detaily: Ako sa rodilo rozhodnutie o hráčoch z KHL? Zobraziť článok

„Celú sezónu pôsobím vo francúzskej lige a musím povedať, že som na tému účasti hráčov z KHL nič nezachytil. Vôbec to to média neriešia. Navyše v lige hrá množstvo ruských hráčov a nikomu to neprekáža. To len na Slovensku a v Česku je to téma,“ vyjadril sa pre náš denník gólman Marseille Marek Čiliak.

Na snímke slovenská striedačka zľava Alex Tamáši, Róbert Lantoši, Pavol Regenda, kapitán Marek Hrivík a uprostred v pozadí tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.
Trénerovi SR pred MS v Česku radí umelá inteligencia: Ramsay, týchto vezmi a získame medailu! Zobraziť článok

Aj útočník čerstvého majstra Rouen Dragons Milan Kytnár reagoval na túto tému. „To, že sa Costa vracia do reprezentácie a pôsobí v KHL som spoluhráčom oznámil v kabíne ja. Vôbec o tom nevedeli. Naozaj nikto to nerieši či v médiach, alebo medzi nami hokejistami. V súťaži hrá veľa Rusov a nikto sa nad tým vo Francúzsku nepozastavuje,“ reagoval Kytnár.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});