Legenda futbalového Slovana vymenila loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...

Legendárny futbalista Slovana Bratislava Ladislav Pecko (55) je momentálne bez trénerského angažmánu.

Legendárny futbalista Slovana Bratislava Ladislav Pecko (55) je momentálne bez trénerského angažmánu.

Fotogaléria

Čo najradšej varíte?

Poviem vám, že je skutočne skvelý pocit, keď pripravíte misu pre 80 ľudí. Vidieť následne ten efekt, keď im chutí a sú spokojní, tak to je skutočne úžasné. Varím viacero druhov jedál. Najväčšiu radosť však mám, že som sa naučil čistiť, pripraviť a uvariť ryby. Na druhej strane najhoršie je potom upratovať. Tam sa človek narobí dvakrát tak.

Vraj tu máte aj vlastný burger s názvom Lacko Pecko burger. Vymysleli ste ho vy?

Našli sme na youtube recept na burger v tortille. Viac-menej som si ho prisvojil, jemne upravil podľa svojej chuti a začali sme ho ponúkať. Majitelia sa ho rozhodli pomenovať podľa mňa. Na tom mi až tak nezáleží, dôležité je, že zákazníkom chutí.

Ako to vnímajú vaši kamaráti a rodina, že ste vymenili loptu za varechu?

Berú to úplne normálne. Často sem za mnou chodia, keď som práve tu. Som človek, ktorý nechcel ostať doma sedieť na zadku. Som naučený byť stále medzi ľuďmi a aj to potrebujem. Preto som sa rozhodol, že keď momentálne nemám klub, tak budem robiť tu v kuchyni. Je tu super kolektív. Je to pomoc kamarátom, ja si vyčistím hlavu, a keď prídu kamaráti, tak ešte aj skvele podebatíme.

Nestretli ste sa už aj s predsudkami od ľudí?

Neberiem to ako stále zamestnanie. Skôr ako takú brigádu. Dohodnutý som s chlapcami na tom, že keď treba, tak ma zavolajú na výpomoc. Aby bolo tiež jasné, tak to vôbec nevnímam tak, že by to malo byť pre mňa dehonestujúce. Ako som povedal, pre mňa je to psychohygiena a relax. Navyše neustále sa učím novým veciam.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});