Útočník Třinca Marko Daňo o postupe do finále i simulovaní!

Dvakrát utiekli hrobárovi z lopaty a budú bojovať o štvrtý titul v rade. Reč je o hokejistoch Třinca, ktorým sa, ako prvým v českej ligy ...
  • Zdroj: hcocelari.cz

Dvakrát utiekli hrobárovi z lopaty a budú bojovať o štvrtý titul v rade. Reč je o hokejistoch Třinca, ktorým sa, ako prvým v českej ligy podarilo otočiť stav série z 0:3 na 4:3. Bol pritom aj slovenský útočník Marko Daňo (29), ktorý strelil v sérii niekoľko kľúčových gólov, stihol sa aj pobiť a hráči súpera ho obviňovali zo simulovania.

Vy ste boli kľúčovou postavou tejto série, nielenže ste strieľali dôležité góly, ale stihli ste sa aj pobiť a hráči Sparty vás obviňovali zo simulovania. Čo nato hovoríte?

Ako som spomínal bola to vybičovaná séria a to k tomu patrí. Boli tam na mňa určité zákroky, napríklad teraz v siedmom súboji som dostal úder do hlavy a nepískalo sa. Dokonca som prvú tretinu ani nedohral, ale potom som sa vrátil a som rád, že som pomohol tímu. A simulovanie? Keď dostanete lakťom do hlavy, alebo hokejkou medzi nohy, tak neviem či je to simulovanie. Ale asi nás chceli vyviesť z rovnováhy, ale nepodarilo sa im to.

Marko Daňo (Třinec) vzbudzuje v Česku vášne, obviňujú ho zo simulovania
Daňo v Česku vyvrheľom: Simulant! Keď to robíš, aspoň nebuď trápny Zobraziť článok

Čo finále, ako vidíte šance Třinca na štvrtý titul v rade?

Treba povedať, že Pardubice sú na papieri favoritom, vyhrali základnú časť a ľahko prešli aj do finále. My sa však nevzdávame a pôjdeme si za našim cieľom obhájiť titul. Určite to budú skvelé zápasy a diváci sa majú načo tešiť.

Vám končí v klube zmluva, rokujete o novej?

Budeme to riešiť po sezóne, teraz sa sústredím na finále.

O tieto medaily sa bude hrať na májovom hokejovom šampionáte v Česku 2024.
Česi ukázali medaily pre MS: Pozrite sa ako vyzerajú! Zobraziť článok

A čo reprezentácia, prídete na šampionát?

Teraz myslím naozaj iba na finále, ale ak budem zdravý a dostanem pozvánku, tak rád prídem.


 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});