Daňo v Česku vyvrheľom: Simulant! Keď to robíš, aspoň nebuď trápny

Slovenský reprezentačný útočník Marko Daňo vzbudzuje v Česku poriadne vášne! A to nielen svojimi skvelými výkonmi, ale aj inými vecami, ...

Slovenský reprezentačný útočník Marko Daňo vzbudzuje v Česku poriadne vášne! A to nielen svojimi skvelými výkonmi, ale aj inými vecami, ktoré sa nestretávajú s pochopením protihráčov.

Fotogaléria
 
Semifinále play off českej Tipsport extraligy medzi Spartou Praha a obhajcom z Třinca je náročnou sériou favoritov na titul. Nehrá sa v rukavičkách, čo potvrdil aj štvrtý zápas série, v ktorom Třinec odvrátil prvý postupový mečbal Sparty.
 
Zápas sa končil bitkou Filipa Chlapíka vo farbách Sparty proti Markovi Daňovi. „Sú nejaké veci, ktoré do hokeja nepatria. Ako sa stále váľa a simuluje, to sa mi úplne nepáči. Zase sa tam váľal, tak sme sa chytili a dostal,“ obhajoval po zápase zhodené rukavice Chlapík, ktorý s úsmevom na perách nechcel reagovať na to, či dával Daňovi výchovnú lekciu: „asi to ďalej komentovať nechcem.“
 
Daňo svoje herecké umenie mal ukázať už v sérii proti Českým Budejoviciam, keď sa zvalil na ľad po šuchnutí sa o Lukáša Vopelku. „U nás v divadle by sa neuchytil ani v malej úlohe, pretože toto je trapas. Nemôžeš byť zlý, keď ideš simulovať, musíš byť vierohodný,“ komentoval vtedy Daňov teatrálny pád herec David Novotný.
 
Novotného vyhlásenie sa dotklo aj otca Marka Daňa Jozefa. „Nechcem o tom ani hovoriť, bol som nahnevaný, keď som to počúval. Pán Koreis do toho zatiahol aj  rodinu a manželku. Hovoril, že Marko je simulant, príde niekam a povie manželke, že hrá dobre, ale valcuje. To nie je vhodné. Normálne som mal chuť to radšej vypnúť, ako to počúvať,“ vyhlásil pre iSport.cz bývalý hokejový reprezentant.
 
Hokejisti Tŕinca - slovenský obranca Marinčin (vľavo) a útočník Hudáček (vpravo) nastupujú do lietadla
Slováci v Česku: Vedenie im namiesto autobusu dalo tryskáč! Zobraziť článok
 
Vyvracia aj reči o tom, že by bol Marko simulant: „Nemyslím si to. Niekedy k tomu pridá, dostal niekoľko pokút, ale že by to u neho to bolo pravidlo? Nie. A v tých dvoch situáciách, keď dostal úder do slabín, určite nesimuloval.“
 
V septembri 2023 Daňo pykal za simulovanie. Disciplinárna komisia potrestala 29-ročného útočníka tímu Oceláři Třinec za simulovaný pád. Daňo sa dopustil priestupku v zápase prvého kola českej Tipsport extraligy, ktorý úradujúci majster odohral vo štvrtok na ľade Plzne (1:3). K spornému incidentu prišlo v 49. minúte hry, kedy sa slovenský reprezentant dostal do súboja s českým útočníkom Petrom Strakom. Dostal vtedy finančnú pokutu vo výške 10 percent základného mesačného platu.
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});