Česi ukázali medaily pre MS: Pozrite sa ako vyzerajú!

Hokejová horúčka menom majstrovstvá sveta začína postupne stúpať. Už o niekoľko týždňov sa v Prahe a Ostrave začnú majstrovstvá sveta ...
  • Zdroj: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024

Hokejová horúčka menom majstrovstvá sveta začína postupne stúpať. Už o niekoľko týždňov sa v Prahe a Ostrave začnú majstrovstvá sveta v hokeji. Organizátori fanúšikom a hráčom odtajnili medaily, o ktoré sa bude hrať. Sú naozaj krásne!

FOTOGALÉRIA: česko medaily

Takmer 50 dní pred štartom májového svetového šampionátu v Česku (10. až 26. máj) odtajnili českí organizátori cenné kovy, o ktoré bude bojovať 16 krajín. V hre budú samozrejme aj slovenskí hokejisti, ktoré svoje zápasy základnej skupiny odohrajú tradične v ostravskej aréne.

Záverečnú prípravu na toto vrcholné podujatie odštartujú zverenci kanadského trénera Craiga Ramsayho v pondelok 8. apríla v Humennom, kde ich už čaká aj prvý dvojzápas proti Švajčiarsku. Tohtoročné medaily sú vyrobené z kryštálového skla a vznikali v Novom bore na severe Čiech u dizajnérky Kateřiny Handlovej. 

Bývalý reprezentant Richard Lintner
Lintner má pred MS v Česku skvelé správy: Slovensko, tras sa! Zobraziť článok

Sklo som zvolila zámerne. Svojim charakterom pripomína ľad a vybrúsené ostré rezy na ňom potom symbolizujú stopy po korčuliach. Tie vyjadrujú dynamiku i pohyb,ozrejmila dizajnérka.

Zľava Marek Hrivík, Šimon Nemec, Oliver Okuliar, asisitent trénera Andrej Podkonický, tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Prieskum o účasti Slovákov z KHL na MS: Aký názor zastávajú ľudia? Zobraziť článok

Podoba medailí je čiastočne určená regulami medzinárodnej hokejovej federácie IIHF, ktoré sme museli dodržiať. Každý organizátor však hľadá svoju originálnu cestu k cenným kovom a pre nás bolo prioritou, ako materiál zvoliť sklo, vyjadril s a prezident pražského organizačného výboru a bývalý skvelý gólman Petr Bříza a dodal: Pri tvorbe sme sa zamerali aj nato, aby medaily dobre vyzerali na dresoch.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});