Útočník Třinca Marko Daňo o postupe do finále i simulovaní!

Dvakrát utiekli hrobárovi z lopaty a budú bojovať o štvrtý titul v rade. Reč je o hokejistoch Třinca, ktorým sa, ako prvým v českej ligy ...
  • Zdroj: hcocelari.cz

Dvakrát utiekli hrobárovi z lopaty a budú bojovať o štvrtý titul v rade. Reč je o hokejistoch Třinca, ktorým sa, ako prvým v českej ligy podarilo otočiť stav série z 0:3 na 4:3. Bol pritom aj slovenský útočník Marko Daňo (29), ktorý strelil v sérii niekoľko kľúčových gólov, stihol sa aj pobiť a hráči súpera ho obviňovali zo simulovania.

FOTOGALÉRIA: daňo sparta

Zažili ste v kariére takú šialenú sériu, ako bola táto so Spartou a navyše ste zo stavu 0:3 na zápasy dokázali postúpiť do finále?

Keď som mal 16-násť rokov, tak som bol v kádri Trenčína, kedy sa nám tiež podarilo otočiť sériu z 0:3 na 4:3 proti Slovanu. Ale táto so Spartou bola naozaj vybičovaná a napätá. Som rád, že sa nám s Třincom podarilo stať prvým klubom v histórii českej ligy, ktorému sa podarila takáto skvelá otočka. Aj sme si v kabíne za stavu 0:3 na zápasy povedali, že komu inému sa to môže podariť, keď nie nám. A vyšlo to (smiech).

Ten rozhodujúci duel v Prahe bol až dvojnásobný, pretože víťazný gól vášho krajana Miloša Romana padol až v 61. minúte nadstaveného času. Zažili ste taký dlhý súboj v kariére?

Nie, to bol môj rekord a určite aj pre ostatných chalanov. Neviem či som niekedy hral vôbec druhé predĺženie. Bolo to naozaj náročné, sily dochádzali, ale ten pocit po postupovom góle stál naozaj zato!

Marko pre problémy s pravým kolenom chýba od novembra v zostave českého majstra.
Třincu chýba už tretí mesiac: Ortézu odhodil, ale korčule si ešte neobul! Zobraziť článok

Ako ste počas predĺženia dobíjali energiu?

Rýchlymi cukrami. To znamená, že sme mali v kabíne prichystané ovocie, rôzne výživové gély, nápoje či sladkosti. Jednoducho, aby sme rýchlo doplnili energiu. Potom až po stretnutí sme sa normálne najedli, keď nám doniesli pizzu do šatne.

Sparta vás mala dvakrát doslova na lopate. V šiestom stretnutí ste vyrovnali dve stotiny pred koncom a v tom siedmom necelú minútu. To muselo súpera riadne naštvať…

Hokej sa hrá 60 minút, takže bojovali sme zakaždým do samého záveru a prinieslo nám to ovocie. Opäť sa ukázalo, že sme skvelá partia, doslova rodina a všetci ťaháme za jeden povraz.

Marko Daňo s manželkou a synčekom v kostole.
Útočník Třinca Daňo si v tomto roku už nezahrá: S ortézou krstil syna,musí s ňou aj spávať! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});