Predkrm pohárovej odvety ovládla Trnava: Spartak znovu neinkasoval

Futbalisti Podbrezovej podľahli v 5. kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul doma Trnave 0:2.
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Futbalisti Podbrezovej podľahli v 5. kole nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul doma Trnave 0:2.

FOTOGALÉRIA: Podbrezová - Trnava

Na víťazstvo tak čakajú vyše mesiac, utrpeli šiestu ligovú prehru v rade. Oba tímy šetrili viacerých kľúčových hráčov, keďže sa sústreďujú na vzájomný odvetný semifinálový zápas Slovenského pohára, ktorý sa bude hrať v stredu takisto v Podbrezovej.

Do vedenia mohli ísť hostia v siedmej minúte, po centri Mikoviča hral rukou už tesne za čiarou v šestnástke Markovič a rozhodca nariadil pokutový kop. Ten nepremenil Bainovič, brankár Danko vo svojej premiére v najvyššej súťaži vystihol smer a tvrdú strelu zneškodnil.

Napokon však kapituloval v 37. minúte, keď Bolaji našiel na päťke Ujlakyho a ten nikým neatakovaný presne zakončil. Tešil sa z premiérového gólu v najvyššej súťaži. Podbrezová mohla vyrovnať na konci polčasu Galčíkom z penalty, keď mu Bolaji vyzul kopačku, no faulovaný hráč z bieleho bodu prekopol bránu.

Po zmene strán Spartak zvýšil vedenie po chybe Bakaľu, keď sa dostal k lopte Štefánik a presne namieril z vnútra šestnástky. Podbrezovčania recept na Takáča nenašli a Trnava si tak víťazstvom poistila druhú priečku.

5. kolo nadstavbovej časti Niké ligy - skupina o titul:
FK Železiarne Podbrezová - FC Spartak Trnava 0:2 (0:1)
Góly:
37. Ujlaky, 59. Štefánik. ŽK: Bukata (Trnava), rozhodovali: Kružliak – Vass, Kmec, 1370 divákov.

Podbrezová: Danko – Markovič (46. M. K. Bartoš), Bakaľa, Mielke – Sanusi (46. Kováčik), Š. Faško (61. Kabongo), Bajo, Paraj (69. Chyla), Talakov – Galčík, Masaryk (46. Osei)

Trnava: Takáč – Šulek, Koštrna, Ujlaky, Bolaji – Štefánik, Zeljkovič (46. Bukata), Bainovič – Daniel (46. Ofori, 86. Rýzek), Poznar (46. M. Ďuriš), Mikovič

Fanúšikovia vítajú tímový autobus futbalistov Bayeru Leverkusen.
Čerešnička za dokonalou sezónou: Leverkusen oslavuje historický titul! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});