Slafkovský strelil hetrik, zožal ovácie a potom prekvapil: Nie som úplne v poriadku!

Fenomenálny výkon mladého Slováka v NHL! Juraj Slafkovský (20) má za sebou najlepší zápas v kariére. Vsietil premiérový hetrik a vyhlásili ...

Fenomenálny výkon mladého Slováka v NHL! Juraj Slafkovský (20) má za sebou najlepší zápas v kariére. Vsietil premiérový hetrik a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu.

Fotogaléria

Hetrikom sa Slafkovský blysol napriek tomu, že sa necítil fit. "Som trochu chorý, cítim hrdlo. Ani som príliš dobre nespal. Ale môže to tak zostať, ak sa mi bude takto dariť každý zápas," smial sa zachrípnutým hlasom najvyššie draftovaný hráč roku 2022. Naposledy zo Slovákov vsietil hetrik v NHL Tomáš Tatar v roku 2016. Vtedy bol hráčom Detroitu.

Stal sa druhým najmladším hráčom v histórii Habs s hetrikom a šiestym v poradí, ktorému sa to podarilo vo veku 20 rokov a menej. Pred ním to dokázali aj Guy Lafleur (trikrát), Ryan Poehling, Alex Galchenyuk, Stephane Richer a Bernie Geoffrion. Najmladším v histórii klubu, ktorý dosiahol tri presný zásahy je Richer, ktorému sa to podarilo vo veku 19 rokov a 283 dní.

Slafkovský po stretnutí nechcel vyzdvihnúť ani jeden zo svojich troch zásahov: "Som šťastný za každý jeden z nich a je jedno, akým spôsobom padol. Len škoda, že už nebojujeme o play off, budujeme však niečo nové a zlepšujeme sa."

Slafkovskému chýbajú už iba dva body k 50-bodovej sezóne, Canadiens odohrajú ešte štyri duely v základnej časti. Montreal vyhral po troch zápasoch.

Slafkovský nastúpil opäť v prvom útoku Montrealu.
Juraj Slafkovský odohral životný zápas: Premiérový hetrik v NHL! Zobraziť článok

Zľava hore tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsey a jeho asistent Ján Pardavý s hráčmi na prvom tréningu.
Švajčiari v Humennom aj s legendou, Frühauf: Príde silný tím! Takto vyzerá nominácia Slovenska Zobraziť článok

Martin Pospíšil zaujal rýchlo adaptáciou v NHL a korčuľovaním.
Útočník Calgary Pospíšil prehovoril: Príde na MS do Čiech aj bez brata? Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk