Slafkovský strelil hetrik, zožal ovácie a potom prekvapil: Nie som úplne v poriadku!

Fenomenálny výkon mladého Slováka v NHL! Juraj Slafkovský (20) má za sebou najlepší zápas v kariére. Vsietil premiérový hetrik a vyhlásili ...

Fenomenálny výkon mladého Slováka v NHL! Juraj Slafkovský (20) má za sebou najlepší zápas v kariére. Vsietil premiérový hetrik a vyhlásili ho za prvú hviezdu zápasu.

Fotogaléria

Slafkovský otvoril skóre duelu v Montreale už po 65 sekundách, keď korčuľou tečoval strelu Mikea Mathesona. V 29. minúte zvýšil na 2:0, pri pravej žŕdke ho našiel úplne osamoteného kapitán Nick Suzuki. Premiérový hetrik v kariére v NHL dokonal o tri minúty neskôr, keď upravil na 4:0 pre domácich. Prihrávkou z vlastného obranného pásma ho vysunul David Savard a Slafkovský nezaváhal zoči-voči brankárovi Samuelovi Erssonovi.

Bol to už jeho 19. gól v prebiehajúcej sezóne, v ktorej odohral 78 zápasov a dokopy nazbieral 48 bodov. Proti Flyers odohral 14:58 minúty, počas ktorých šesťkrát vystrelil na bránku súpera, rozdal tri bodyčeky a pripísal si jeden plusový bod.

Po zápase ho vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia a diváci v Bell Centre mu pripravili ovácie postojačky. "Bolo to dosť hlučné a divoké. Príjemný pocit niečo také zažiť. Ešte nikdy som nedal hetrik, po ktorom by ľudia zahádzali ľad šiltovkami," povedal pre zámorské médiá a v tejto súvislosti si spomenul na jeden svoj trojgólový večer z minulosti, keď jediný, kto na ľad hodil čapicu, bol jeho otec.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});