Hráči z KHL na MS? Osobnosti očakávajú tvrdé rozhodnutie zväzu

Už čoskoro sa verejnosť dozvie odpoveď na horúcu tému, ktorá hokejovú komunitu rozdelila už niekoľko mesiacov na dva tábory. Vedenie ...
  • Zdroj: anc

Už čoskoro sa verejnosť dozvie odpoveď na horúcu tému, ktorá hokejovú komunitu rozdelila už niekoľko mesiacov na dva tábory. Vedenie hokejového zväzu by malo budúci týždeň definitívne povedať, či sa na májovom šampionáte v Česku objavia v slovenskom výbere aj hráči pôsobiaci v ruskej KHL.

FOTOGALÉRIA: Osobnosti očakávajú tvrdé rozhodnutie zväzu

Nový Čas oslovil hokejových odborníkov a zisťoval, aký podľa nich vyriekne SZĽH verdikt...

RICHARD LINTNER (46) - IDE O VEĽKÚ DAŇ

Podľa môjho názoru má táto téma už dávno len jedno reálne riešenie. Hráči z KHL nás reprezentovať na MS v Ostrave nebudú. Evidujem rôzne názory na vec, to je v poriadku. Ale už len z praktických dôvodov, ako sú psychická pohoda v mužstve, potenciálne problémy s prijatím pozvánok niektorých hráčov do tímu a v neposlednom rade nezanedbateľne bezpečnostné riziko, by to bola až príliš veľká daň. Takže podľa môjho názoru hráči z KHL v Ostrave za Slovensko hrať nebudú.

Servác Petrovský strelil gól v oslabení.
Petrovský sa so sezónou rozlúčil gólom, postup oslavujú dvaja Slováci Zobraziť článok

ONDREJ RUSNÁK (35) - TERAZ ICH NETREBA

Ak by som si mal tipnúť, tak si myslím, že hráči KHL nepôjdu na MS. Tento rok na šampionát pôjdu hrať takmer všetci hráči z NHL, a tak potreba mať v tíme hráčov z KHL nebude až taká nutná. Možno o rok bude situácia iná. Ja budem rešpektovať akékoľvek rozhodnutie. Výkonný výbor spolu s prezidentom zväzu dostal dôveru aj na takéto v podstate politické rozhodnutie. Dôležite bude, aby to bolo dobre odkomunikované a nenaštrbilo to národný tím. Je už teraz jasné, že akékoľvek rozhodnutie zväzu vyvolá v časti verejnosti veľa negatívnych emócií.

BORIS VALÁBIK (38) - NEJAKÍ BY PRIŠLI

Myslím si, že väčšina hráčov pôsobiacich v KHL sa už nášmu hokejovému zväzu vyjadrila, že neprídu štartovať na tohtoročné majstrovstvá sveta do Čiech kvôli tomu, ako veľmi je polarizovaná spoločnosť. Určite sú dvaja-traja chalani, ktorí ochotu prísť prejavili. Môj odhad je, že pretože neprejavili záujem prísť všetci, tak zväz hráčom z KHL nepovolí účasť na májových majstrovstvách sveta. Nehovorím svoj názor, hovorím, ako si myslím, že bude uvažovať náš zväz.

Slovenský útočník Pavol Regenda patrí medzi najväčšie hviezdy San Diega.
Regenda ukončil dlhé čakanie na bod: Gólová bodka za ukážkovou kombináciou! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});