Košice opäť odskočili Michalovciam, Banská Bystrica bližšie k play-off

Futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce-Vráble prehrali v 3. kole skupiny o udržanie v Niké lige na domácej pôde s FC Košice 1:2. V tomto ročníku ...
  • Zdroj: TASR/František Iván

Futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce-Vráble prehrali v 3. kole skupiny o udržanie v Niké lige na domácej pôde s FC Košice 1:2. V tomto ročníku sú tak aj naďalej bez víťazstva.

Hostí poslal do vedenia v 23. minúte slovinský legionár Žan Medved, po prestávke mohol vyrovnať Gruzínec Iuri Tabatadze. Nariadený pokutový kop však nepremenil. O šesť minút neskôr síce rozveselil domácich Marek Kuzma, ale hosťom zabezpečil triumf v 86. minúte Bernard Petrák.

Niké liga – 3. kolo nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa:
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FC Košice 1:2 (0:1)
Góly:
65. Kuzma - 23. Medved, 86. Petrák, Rozhodovali: Gemzický – Hancko, Štrbo, ŽK: Innocenti, Hočko - Kira, Obounet, 1465 divákov.

Z. Moravce: Richter – Suľa, Gono, Moško, Jinjolava – Duga (46. Nonikašvili) – Mondek, Balič (46. Brenkus) – Tabatadze (60. Dulay), Kuzma, Mészáros (60. Balaj)

Košice: Kira – Kružliak, Gorosito, Innocenti – Fabiš, Hočko, Gallovič (80. Qose), Davis (72. Petrák) – Faško (72. Obounet) – Jones (72. Greššák), Medved (89. Šindelář)

Hráči Newcastlu otočili nepriaznivý stav z 1:3 na 4:3 v priebehu 13 minút.
Dúbravka pri obrate ako z ríše snov: Newcastlu stačilo 13 minút! Zobraziť článok

V 3. kole nadstavby o udržanie sa vo futbalovej Niké lige zdolala Banská Bystrica hostí z Trenčína 4:2. Domáci nastúpili bez zraneného kapitána Róberta Polievku a stopéra Borisa Godála a poistili si siedme miesto v tabuľke. Trenčín je ôsmy.

Tím spod hradu Matúša Čáka musel meniť na poslednú chvíľu v zostave brankárov, na rozcvičke sa totiž zranil Kukučka a nahradil ho Vozinha. Duel koučoval z lavičky asistent Peter Kleščík. Do vedenia išli po štvrťhodine hry hostia exportnou strelou Gajdoša z 25 m do horného rohu bránky. Lenže domáci potom prepli na vyššie obrátky a otočili stav na 2:1. Po faule Vozinhu na Hlinku vyrovnal z penalty Rymarenko a v poslednej minúte prvého polčasu sa individuálne z ľavej strany presadil cez Uchegbu šikovnou koncovku k bližšej žrdi Slebodník.

V druhom dejstve Trenčania Kupusovičom a Ibrahimom šance nevyužili a Bystričania potrestali zaváhanie v defenzíve súpera i brankára Vozinhu, keď sa z úniku presadil z ľavej strany skúsený striedajúci kanonier Depetris. V 82. minúte síce po centri Sundaya znížil Emeka pohotovou strelou, no domácim sa následne naskytol únik, po ktorom pridal pred odkrytou bránkou jedenásty gól v sezóne Rymarenko a uzavrel stav na 4:2.

Niké liga – 3. kolo nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa:
MFK Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín 4:2 (2:1)
Góly:
39. a 85. Rymarenko (prvý z 11m), 45. Slebodník, 66. Depetris – 16. Gajdoš, 82. Emeka. Rozhodovali: Pišoja – Vozinha, Bondarenko, ŽK: Smolák – Košecký, Kuba, 1600 divákov.

Dukla: Hruška – Mensah, Willwéber, Migaľa – Pišoja, Hlinka (90.+1 Guimaraes), Richtárech (86. Považanec), Záhumenský – Veselovský (63. Depetris), Rymarenko (90.+1 Hanes), Slebodník (62. Marquinho)

AS: Vozinha – Kmeť, Bondarenko (86. Hájovský), Stojsavljevič, Skovajsa – Bariš – Uchegbu (60. Gong), Ibrahim (86. Donkor), Gajdoš (72. Derlek), Sunday – Kupusovič (72. Emeka)

Logo ME 2024.
Hymna ME vo futbale rozdeľuje ešte skôr ako sa objaví: Prečo ju Nemecko nechce? Zobraziť článok

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v 3. kole skupiny o udržanie v Niké lige na pôde MFK Skalica 0:0. Zemplínčania neprehrali od príchodu českého trénera Františka Straku už v piatom ligovom stretnutí za sebou. Pred posledným ViOnom Zlaté Moravce-Vráble majú v tabuľke náskok 12 bodov.

Niké liga – 3. kolo nadstavbovej časti skupiny o udržanie sa:
MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 0:0
Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Čajka, ŽK: Bahi, Žofčák, Adekunle, Dzotsenidze (všetci Michalovce), 731 divákov.

Skalica: Junas – Krčík, Podhorin, Ranko, Černek – Hrádecký, M. Nagy – Morong (86. Baumgartner), Sobczyk (60. Haša), Matejov (60. Gaži) – Smékal.

Michalovce: Frelih – Magda, Volanakis, Dzocenidze, Bahi – Bednár – van Kessel (71. Adekunle), Danko (90. Marjanovič), Žofčák (71. Vaško), Marcin – Acosta (71. Jánošík).

Nečakaný hokejový fanúšik? V Nitre sa objavila futbalová hviezda Slovana! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});