Naša skupina na ME 2024 je kompletná: Ako vidia šance Slovákov bývalí reprezentanti?

Menoslov je kompletný. Po Belgicku a Rumunsku nastúpi naša reprezentácia na ME aj proti Ukrajine, ktorá uspela v baráži. Ide o najťažšieho ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Menoslov je kompletný. Po Belgicku a Rumunsku nastúpi naša reprezentácia na ME aj proti Ukrajine, ktorá uspela v baráži. Ide o najťažšieho súpera, ktorého sme z B-vetvy mohli dostať. Zaujímavosťou je to, že na ceste do Nemecka vyradila našich kvalifikačných súperov Bosnu a Hercegovinu a Island.

Ako to vidia so šancami Sokolov na EURO 2024 bývalí reprezentanti?

 „Už predtým som tipoval, že to bude Ukrajina, ktorá z kvalifikácie nepostúpila len tesne. Hoci teraz v oboch dueloch prehrávali, otočili ich a ukázali, že sú silným mužstvom. Skomplikujú nám priamy postup popri Belgicku a Rumunsku, no som rád, že je to práve Ukrajina, hoci je jasné, že teraz je skupina silnejšia, ako tomu bolo na začiatku,“ povedal Marek Sapara.

Podľa Jána Ďurica by nám náš východný sused mohol v Nemecku po hernej stránke vyhovovať. „Ukrajina je kvalitný súper so silnými menami. Na šampionát však postupujú krajiny, ktoré si to zaslúžia a je jedno, s kým hráte. Súpera si už nevyberiete, no naša skupina je hrateľná a Ukrajina hrá podobným štýlom ako my, čo by nám relatívne mohlo vyhovovať,“ priblížil svoj pohľad.

Lotyšský obranca Marcis Oss (vpravo)po tom, ako si dal vlastenca.
Lotyši sú všetkým na smiech: Ich bizarný vlastenec zabáva internet Zobraziť článok

Legendárny stredopoliar Miroslav Karhan si myslí, že mnoho bude závisieť od zdravotného stavu hráčov. „Papierovo sú favoriti Belgičania. To však vôbec nič neznamená, pretože je to len na papieri. S Rumunmi a Ukrajincami sa podľa mňa rovnocenne pobijeme o druhé postupové miesto. Pri určitej zhode okolností a výbornom výkone nie sme v pozícii ani s Belgičanmi, že nemáme šancu. Nečaká nás nič ale ľahké, pretože Ukrajina bude nepríjemná, no za tri mesiace sa môže stať ešte kadečo," uviedol legendárny stredopoliar.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});