Weiss st. o ďalšom nominačnom nedorozumení: V repre by mali byť Čavrič aj Vlado!

Rozruch okolo Aleksandara Čavriča (29) neutícha. Ofenzívny futbalista dostal slovenské občianstvo len pred niekoľkými dňami s tým, že ...
  • Zdroj: TASR

Rozruch okolo Aleksandara Čavriča (29) neutícha. Ofenzívny futbalista dostal slovenské občianstvo len pred niekoľkými dňami s tým, že môže posilniť našu reprezentáciu.

Tréner národného tímu Francesco Calzona (55) ho nominoval na prípravné zápasy, no niekdajšia hviezda Slovana pozvánku odmietla s tým, že sa chce adaptovať v novom klube v Japonsku. Zamotaná situácia mrzí aj trénera belasých Vladimíra Weissa st. (59).

FOTOGALÉRIA: Aleksandar Čavrič

Celá kauza okolo nominácie Čavriča pripomína kocúrkovo. Srbský rodák, ktorý prejavil túžbu získať náš pas a reprezentovať Slovensko, prestúpil do japonskej Kašimy Antlers s tým, že sa dostane na európsky šampionát, no po tom, ako odmietol marcovú pozvánku, jeho účasť na ME výrazne klesla.

Čavrič to odôvodnil tým, že nie je v novom klube ešte aklimatizovaný. „V Kašime mi povedali, že sú si vedomí pravidiel a že mi nikto nezakazuje odísť na zraz národného tímu, ale nech si sám zvážim, či už som natoľko etablovaný v tíme, aby som vypadol z tréningového procesu, lebo podľa nich som sa ešte neaklimatizoval. Cítil som, že nie je ten správny moment prerušiť proces aklimatizácie a zároveň si zvykať na nové veci v národnom tíme,“ uviedol Aleksandar pre RTVS.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});