Žilina sa strachovala až do konca, takmer prehajdákala trojgólové vedenie

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotňajšom zápase 1. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul nad FK Železiarne Podbrezová ...
  • Zdroj: TASR/Daniel Stehlík

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v sobotňajšom zápase 1. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul nad FK Železiarne Podbrezová 3:2.

Žilina otvorila duel proti nie príliš obľúbenému súperovi aktívne, Javorčekov center si už v tretej minúte nešťastne zrazil do vlastnej bránky kapitán hostí Bakaľa. Postupne sa však tempo hry vyrovnalo, po góle volala Bajova strela pod brvno, ktorú Belko parádne vyrazil. Misky váh sa naklonili na stranu MŠK v 31. minúte, keď gól Billeho najskôr neplatil, no po preskúmaní systémom VAR ho rozhodca uznal. Žilina do konca prvého polčasu dominovala, v 44. minúte pridal po rýchlej akcii gólovú poistku Gidi.

Druhý polčas priniesol zlepšený výkon hostí, Kováčikovu snahu o obhodenie zastavil Ndjeungoue v pokutom území rukou a nariadený pokutový kop krídelník hostí premenil. Hosťom gól vlial energiu do žíl, v 76. minúte krásnou technickou strelou vymietol pavučiny v ľavom hornom rohu Belkovej bránky Ridwan Sanusi. Podbrezová pokračovala v ofenzívnom výkone, no tretím gólom už žilinskú obranu zlomiť nedokázala.

MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová 3:2 (3:0)

Góly: 3. Bakaľa (vl.), 31. Bille, 44. Gidi - 52. Kováčik (11m), 76. Sanusi. ŽK: Gidi, Bille, Belko - Bakaľa, Bajo, Bartoš, Sanusi. Rozhodovali: K. Micheľ - Štofik, Bobko. 1239 divákov.

Prvý štyridsiatnik s gólom v našej lige Žofčák a tréner Straka vo víťaznom objatí.
Straka potvrdzuje svoje majstrovstvo! Favorit stratil body na východe Zobraziť článok

Gólová radosť Harryho Kanea so spoluhráčmi.
Bayern predviedol šialenú kanonádu, Kane zaznamenal hetrik Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});