Straka potvrdzuje svoje majstrovstvo! Favorit stratil body na východe

Futbalisti Michaloviec vyhrali v úvodnom kole skupiny o udržanie v Niké lige na pôde Zlatých Moraviec 2:0. Víťazný gól strelil v 63. ...
  • Zdroj: fb/MFKZemplinMichalovce

Futbalisti Michaloviec vyhrali v úvodnom kole skupiny o udržanie v Niké lige na pôde Zlatých Moraviec 2:0. Víťazný gól strelil v 63. minúte legionár Gino van Kessel.

Hostia tak vyhrali druhý zápas po sebe i v sezóne. Obe víťazstvá boli nad Zlatými Moravcami, s ktorými si poradili v záverečnom kole základnej časti 4:1. Priblížili sa ku hranici záchrany a na desiate Košice strácajú päť bodov. Zlaté Moravce majú na poslednom mieste deväťbodové manko na svojho sobotňajšieho súpera a v lige nebodovali presne tri mesiace.

Niké liga – 22. kolo:

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Góly: 63. Van Kessel, 82. Šimko. ŽK: Duga, Brenkus - Niarchos, Magda, Šimko, Jánošík. Rozhodovali: Kružliak – Pozor, Vorel

Dukla vedie skupinu o udržanie

Futbalisti Banskej Bystrice vyhrali v úvodnom kole skupiny o udržanie v Niké lige na pôde Skalice 2:1. Víťazný gól na priebežných 2:0 strelil v 54. minúte Martin Rymarenko.

Dukla je siedma, vedie tak tabuľku skupiny o udržanie a živí nádej na play off o futbalovú Európu. Vyhrala po troch zápasoch a pred ôsmym Trenčínom má náskok dva body. Deviatej Skalici chýba na jej sobotňajšieho súpera priepastných štrnásť bodov.

MFK Skalica - MFK Dukla Banská Bystrica 1:2 (0:1)

Góly: 76. Krčík - 39. Veselovský, 54. Rymarenko. ŽK: Smékal, Krčík - Považanec. Rozhodovali: Ruc – Straka, Kuba.

Favorit stratil body na východe

Futbalisti FC Košice a AS Trenčín remizovali 0:0 v 1. kole v skupine o udržanie sa v Niké lige. Košičania bodovali v treťom zápase po sebe, no ich náskok na predposlednú priečku znamenajúcu baráž je po víťazstve Michaloviec v Zlatých Moravciach už iba päťbodový. Trenčania sú v šesťčlennej skupine na priebežnom druhom mieste s dvojbodovým mankom na Banskú Bystricu, ktorá si upevnila priečku, z ktorej sa tím kvalifikuje do Európskej konferenčnej ligy.

Trenčania sa snažili v prvom polčase diktovať hru a mali aj viac streleckých pokusov, niekoľko nádejných šancí mali aj domáci. V 16. minúte sa Obounet dostal k zakončeniu v šestnástke, ale brankár Trenčanov Kukučka pohotovo zareagoval. Krátko na to mali sľubnú príležitosť aj hostia, Sunday Jude v nádejnej pozícii prestrelil bránku. Skóre neotvoril ani kapitán hostí Bariš, keď v 32. minúte prekopol bránku.

Krátko po prestávke sa Košičania pokúsili o signál po priamom kope, Kružliak skrotil loptu pre Medveda, no ten ju nedokázal spracovať. Tímy si v druhom dejstve dávali pozor na chyby v defenzíve a napokon nedokázali nájsť recept na obranu súpera.

FC Košice - AS Trenčín 0:0

Rozhodovali: Očenáš - Jánošík, Čajka, ŽK: Obounet, Gallovič - Gajdoš, Stolica (mimo ihriska), 2352 divákov.

Český reprezentant Michal Kempný.
Desivé slová o KHL: TOTO je bežná prax! Náš hokejista za to skončil Zobraziť článok

Anastasia Kuzminová sa v Osrblí vrátila na súťažné trate.
Kuzminovú prehnali do USA zbytočne, Kapustovej súperky šli Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});