Útroby Tehelného pola dýchajú luxusom: Zázemie hráčom Slovana môže závidieť aj Real Madrid

Ubehlo už päť rokov, odkedy Slovan Bratislava znovu otvoril nové Tehelné pole. Nám sa podarilo nahliadnuť do útrob štadióna a zistiť, ...
  • Zdroj: TASR

Ubehlo už päť rokov, odkedy Slovan Bratislava znovu otvoril nové Tehelné pole. Nám sa podarilo nahliadnuť do útrob štadióna a zistiť, aké priestory a vybavenie ponúka. Hráči „belasých“ majú k dispozícii zázemie, ktoré je na úrovni svetových veľkoklubov.

Futbalový štadión Slovana Bratislava v marci 2019 po takmer deviatich rokoch opäť ožil. Tehelné pole začalo písať po slávnostnom otvorení svoju novú kapitolu. Prvý duel na ňom odohrali „belasí“ v derby so Spartakom Trnava, v ktorom zvíťazili 2:0. Novučičká futbalová aréna odvtedy hostila viacero prestížnych futbalových zápasov. Napríklad finále Slovenského pohára, ligové derby zápasy a najmä zápasy „belasých“ v pohárovej Európe.

 

Ivan Kmotrík ml. s novou posilou
Príde Slovan o hviezdneho útočníka? Prokuratúra žiada pre Rodriguesa trest i terapiu! Kedy bude známy verdikt súdu? Zobraziť článok

 

Celkové náklady na výstavbu Národného futbalového štadióna sa vyšplhali na vyše 100 miliónov eur. Bratislavský svätostánok však ponúka omnoho viac. Jeho súčasťou je aj administratívna budova Tower 5, či už otvorené obchodné centrum "Tehelko". Niekoľko mesiacov trvalo, kým sa klub presťahoval do nových priestorov svojho domovského stánku.

 

Momentálne už ale má kompletne zariadené kancelárie vedenie klubu a takisto administratívni pracovníci, či iný personál, ktorý sa stará o chod klubu. Čo je však najdôležitejšie, boli sme sa pozrieť na zázemie, aké majú futbalisti Slovana Bratislava v útrobách Tehelného pola. Treba zdôrazniť, že klub si dal skutočne záležať a nešetril vybavení. Hráči „belasých“ majú k dispozícii doslova všetko, čo potrebuje profesionálny futbalista.

 

Na snímke zľava Milan Šimčák, Tomáš Huk (obaja DAC) a hlavný rozhodca Filip Glova.
Pochybenia rozhodcov v závere súťaže o TOP 6! Zväz zverejnil oficiálne stanovisko s popisom situácií Zobraziť článok

 

Pýchou je bezpochyby telocvičňa a zároveň posilňovňa, v ktorej trávia Slovanisti množstvo času. „Máme tu najmodernejšie stroje. Dá sa povedať, že máme to isté vybavenie, ako napríklad kluby z Premier League, čo je skvelé. Pomáha to najmä hráčom, ktorí sú vďaka tomu omnoho lepšie fyzicky pripravení a nám sa s nimi lepšie pracuje. Navyše, podľa našich štatistík, odkedy sme v týchto priestoroch s týmto vybavením, tak sa nám omnoho menej zranení. Už len v porovnaní s minulým rokom ide o 40% menej zranení,“ povedal pre Šport24.sk fyzioterapeut Ľudovít Nemec.

 

To však nie je zďaleka všetko. Zverenci trénera Vladimíra Weiss staršieho majú k dispozícii špičkový welness. Nachádzajú sa v nich sauny, oddychová zóna či bazén so studenou vodou. Veľkou vychytávkou je kryokomora. Kryoterapia sa bežne používa v modernej športovej medicíne, urýchľuje rehabilitáciu po zraneniach. Na svoje si prídu aj fyzioterapeuti a lekári. O hráčov sa starajú v oddychovej miestnosti, ktorá je tiež vybavená na profesionálnej úrovni. Skrátka, „belasí“ sa môžu pýšiť vymakaným zázemím, ktoré sa na Slovensku len tak nevidí.   

TU si pozrite zábery z útrob Tehelného pola a môžete nazrieť do kabíny, posilňovne či welnessu hráčov Slovana Bratislava

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});