Kamaráti navždy, povedal o Slafkovskom! Hviezdu Montrealu vymenili

Verím, že zostaneme kamarátmi navždy! Vyhlásil nedávno Sean Monahan o slovenskom spoluhráčovi Jurajovi Slafkovskom. Teraz sa stal predmetom ...

Verím, že zostaneme kamarátmi navždy! Vyhlásil nedávno Sean Monahan o slovenskom spoluhráčovi Jurajovi Slafkovskom. Teraz sa stal predmetom výmeny do Winnipegu a ich cesty sa rozchádzajú.

Fotogaléria

Kanadský útočník Montrealu Sean Monahan sa ešte v novembri veľmi pekne vyjadril o slovenskom spoluhráčovi Jurajovi Slafkovskom pre Montreal Gazette: "Je to skvelý chalan. Som presvedčený, že budem mojím priateľom na celý život. Je skutočne úžasný. Výborný človek, výborný spoluhráč. Je všetkým, čo by ste len mohli chcieť. Tvrdo pracuje a je ochotný sa učiť. Jeho čas príde."

 

 

Juraj Slafkovský oslavuje gól so spoluhráčmi.
Čo má proti Slafkovskému? Fanúšikovia zúria: Mladého Slováka spoluhráč úplne ignoruje! Zobraziť článok

Nastal však čas, keď sa ich hokejové cesty rozchádzajú. O výmene Monahana sa hovorilo v zámorí už dlhšie. Bol to najlepší dostupný center na trhu, navyše za veľmi prijateľnú cenu, ktorému po tejto sezóne vyprší zmluva a môže sa stať neobmedzeným voľným hráčom. Montreal ho vymenil do Winnipegu Jets za výber v 1. kole tohtoročného draftu.K tomu môže získať aj 3. kolo v roku 2027 a to v prípade, že Jets získajú Stanley Cup.

29-ročný Monahan bol tretím najproduktívnejším hráčom Canadiens v aktuálnej sezóne. Na konte mal 35 bodov v 49 zápasoch a s trinástimi presnými zásahmi bol druhým najlepším strelcom Montrealu. Canadiens tak získali už druhú voľbu v 1. kole tohtoročného draftového výberu. Jets zas posilnili kľúčovú pozíciu centra, očakáva sa, že Monahan bude druhým centrom po hviezdnom Markovi Scheifelem. Slafkovskému odišiel dobrý kamarát, no aj taký je niekedy hokejový život...

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});