Čerstvý majster Európy v hádzanej Benoit Kounkoud: Doobeda u Macrona, noc v base

Ďalší športovec – násilník! V Paríži zatkli hádzanára Benoita Kounkouda (26). Francúzsky reprezentant v nedeľu 28. januára získal so ...
  • Zdroj: SITA/AP

Ďalší športovec – násilník! V Paríži zatkli hádzanára Benoita Kounkouda (26). Francúzsky reprezentant v nedeľu 28. januára získal so svojimi kolegami titul majstra Európy, v pondelok predpoludním bol na prijatí u prezidenta Emmanuela Macrona a večer už sedel v base.

V šoku z incidentu je Francúzska hádzanárska federácia, ale aj jeho poľský zamestnávateľ. „Klub berie túto záležitosť vážne a zároveň odsudzuje akékoľvek správanie, ktoré porušuje pravidlá spoločenského správania. Po získaní oficiálnych informácií prijme klub všetky príslušné opatrenia," píše sa vo vyhlásení, ktoré vydal tím poľských majstrov v reakcii na správu. Kounkoud bol jedným z troch hráčov Industrie v víťaznom francúzskom kádri. Ďalšími sú Nicolas Tournat a Dylan Nahi.

Na snímke zľava Corinne Suterová, Petra Vlhová a Joana Hählenová.
Po Vlhovej si roztrhli väzy v kolene ďalšie hviezdne mená: Lyžiarsky lazaret! Zobraziť článok

Kounkoud odohral väčšinu svojej kariéry za Paris Saint-Germain. Do poľského tímu prestúpil v roku 2022 a dvakrát s ním vyhral poľský šampionát. Na ME štartoval v národných farbách už v roku 2016 a plánoval štart na tretej olympiáde. V Pekingu 2008 prehralo Francúzsko vo finále, v Tokiu triumfovala a na domácej olympiáde od nich celá krajina očakáva len zlatá obhajoba.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});