Oceňovaný herec Ivan Trojan si splnil sen: Kvôli basketbalu obmedzil cigarety

Našli sa takí, ktorí tvrdili, že ide o silvestrovský žart! Ako veľmi sa mýlili... Oceňovaný český herec Ivan Trojan (59) si splnil detský ...
  • Zdroj: facebook.com/bkopava

Našli sa takí, ktorí tvrdili, že ide o silvestrovský žart! Ako veľmi sa mýlili... Oceňovaný český herec Ivan Trojan (59) si splnil detský sen: zahral si v najvyššej basketbalovej súťaži. V žltom drese majstrovskej Opavy proti Písku (105:94) dal držiteľ siedmich Českých levov štyri body.

Spojenie Ivan Trojan a basketbal nie je ničím výnimočné. Skvelý herec je bývalý mládežnícky basketbalista Vyšehradu a pražskej Sparty, v ktorej drese absolvoval tri sezóny v najvyššej dorasteneckej súťaži.

Debutu sa dočkal v 59 rokoch v tíme českého majstra, ktorý trénuje hercov dlhoročný kamarát Petr Czudek. Bol to darček k 60. narodeninám, ktoré bude mať v júni.

Český herec Ivan Trojan.
Český herec debutoval v basketbalovej lige, dal štyri body Zobraziť článok

„Ivan dostal darček, že mohol hrať ostrý zápas. Nebolo to nič v štýle: ‚Pán Ivan, poďte doľava, poďte doprava a dajte kôš.‘ Písek ho nešetril, ale zvládol to skvele,“ hodnotil výkon zverenca-kamaráta Czudek, ktorý ho pochválil. Veď za svoj minipobyt na palubovke si herec vykoledoval dva fauly a premenil štyri zo šiestich trestných hodov.

Aké náročné bolo vo veku 59 rokov zvládnuť ostrý zápas najvyššej basketbalovej ligy? „Bol som pripravený na väčšiu minutáž. Mal som cieľ neprekážať a čo najviac splynúť so spoluhráčmi. Snáď som tam netrčal úplne ako nejaká nula,“ priznal jeden z najobľúbenejších českých hercov, ktorý kvôli basketbalu výrazne obmedzil cigarety.

Ronaldo sa teší po góle Portugalska.
Rebríček top zárobkov 2023: Najviac sa nabalil Cristiano Ronaldo Zobraziť článok

Priznal, že mal podobný stres ako pred premiérou v divadle. „Ale až taký nervózny ako v piatok a v sobotu ráno som v divadle ešte nebol,“ dodal so smiechom Ivan Trojan, ktorého potešilo, že vypredal halu a pomohol vyzbierať 85-tisíc českých korún pre chorých na cystickú fibrózu.

Odporúčame z TIVI.sk
 
});