Tlak na Newcastle i brankára Dúbravku rastie, Shearer: Priveďte de Geu!

Návrat ako z najhoršieho sna! Po zranení jednotky Nicka Popa (31), ktorý bude mimo ešte štyri mesiace, sa do bránky Newcastle United ...
  • Zdroj: Northfoto

Návrat ako z najhoršieho sna! Po zranení jednotky Nicka Popa (31), ktorý bude mimo ešte štyri mesiace, sa do bránky Newcastle United postavil začiatkom mesiaca po dlhom čakaní Martin Dúbravka (34).

Takto si však chvíle medzi tromi žrďami nepredstavoval. Odvtedy odchytal sedem celých zápasov, z ktorých Straky prehrali šesť, pričom žilinský rodák ťahal zo svojej siete až 14 lôpt. 

FOTOGALÉRIA: Martin Dúbravka

Klub zo St. James Parku, považovaný za najbohatší na svete, je po polovici anglickej Premier League na 8. mieste. Vypadol z Ligy majstrov, kde v tvrdej konkurencii Dortmundu, Paris SG a AC Miláno skončil posledný. Dúbravka nemôže za to, že sa dostal do hry v čase, keď má mužstvo najhoršiu formu sezóny. Nič to však nemení na skutočnosti, že u fanúšikov i v odborných kruhoch silnejú tlaky na príchod nového brankára.

Bývalý skvelý útočník a legenda klubu Alan Shearer vyzval vedenie, aby priviedlo v januári okrem jedného útočníka aj Davida de Geu. Skúsený Španiel je po skončení angažmánu v Manchestri United na voľnej nohe. „Chcel by som ho. Myslím si, že Newcastle potrebuje brankára a David de Gea je k dispozícii. Viem, že by si zapýtal obrovský plat, no klub by nemusel platiť za neho odstupné,“ povedal pre Radio BBC.

Kapitán Škriniar dorazil do Senca vo víťaznej nálade. Jeho Paris SG sobotný duel na ihrisku Stade Reims vyhral.
Slovenskí futbaloví milionári: Rebríčku kraľuje Škriniar s gigantickým platom! Zobraziť článok

Tréner Eddie Howe myšlienku príchodu nového brankára nedávno zhodil zo stola argumentom, že Dúbravka má jeho dôveru. Špekuluje sa, že zlepšenie situácie by Newcastle dosiahol získaním Huga Llorisa. Francúzsky majster sveta má s Arsenalom zmluvu do budúceho leta, no v sezóne neodchytal ešte ani jeden zápas. „Karius a Dúbravka nie sú na takej úrovni ako Nick Pope. Lloris alebo de Gea sú určite lepšou voľbou než to, čo má Newcastle momentálne k dispozícii,“ vyhlásil pre Tottenham News bývalý brankár Spurs a anglickej reprezentácie Paul Robinson.

Šláger kola priniesol deľbu bodov
Arsenal sa udržal na čele: Remizoval v šlágri s Liverpoolom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});