Nový španielsky tréner DAC viedol Kucku: Ale teraz je rivalom!

V stredu viedol prvý tréning, už zajtra ho čaká premiéra. Xisco Muňoz (43), nový španielsky tréner futbalovej Dunajskej Stredy, ktorý ...
  • Zdroj: fcdac.sk

V stredu viedol prvý tréning, už zajtra ho čaká premiéra. Xisco Muňoz (43), nový španielsky tréner futbalovej Dunajskej Stredy, ktorý nahradil na lavičke Adriána Guľu (48), ju absolvuje proti posledným Zlatým Moravciam.

Po domácej remíze s Ružomberkom sa úradujúci vicemajster ligy rozhodol pre zmenu realizačného tímu. Sľubuje si od nej zlepšenie herného prejavu i postavenia tímu v tabuľke.

FOTOGALÉRIA: Nový španielsky tréner DAC Muňoz preferuje ofenzívny futbal

DAC je po 14. kole až na 6. mieste s jedenásťbodovým mankom na vedúci Slovan. Po prievane v kádri, keď odišlo niekoľko opôr na čele s Krstovičom, Kalmárom či Blackmannom, sa z hry žlto-modrých vytratila ľahkosť a iskra. „Chceme hrať atraktívny, ofenzívny futbal, no pritom dbať aj na správny balans. Až potom môžeme myslieť na zápasy bez inkasovaného gólu, čo je dôležité. Potrebujeme stabilitu v defenzíve. Pokiaľ je obrana pevná, ofenzíva môže ukázať svoju kvalitu,“ uviedol Muňoz pre klubovú stránku.

Španiel hrával za Valenciu, Betis Sevilla, Levante, tri roky strávil v Diname Tbilisi. Práve v gruzínskom klube rozbiehal svoju trénerskú kariéru. Za posledné tri roky vystriedal päť klubov. DAC je od januára už jeho treťou zastávkou. Pri posledných dvoch mužstvách (Anorthosis Famagusta - Sheffield Wednesday) vydržal iba tri mesiace. „Som bývalý útočník, preto preferujem ofenzívny štýl. Urobím maximum, aby sme zlepšili útočnú fázu a vniesli do nej nové prvky. Musíme sa spoznať a prísť na to, ako hrať čo najlepšie.“

Muňoz pochválil potenciál mužstva, ktoré bude chcieť počas zimnej prestávky posilniť. Na návrat do boja o ligový titul to síce nevyzerá, no skončiť v pohárovej Európe by bolo pre DAC rozhodne úspechom. „O niektorých veciach mám iné predstavy. Musíme na nich popracovať. Viem, že slovenská liga je iná ako Premier League, Championship či španielska druhá liga. Musíme si užiť každý jeden deň a dostať zo seba maximum,“ želá si rodák z Manacora.

Na snímke tréner futbalistov Dunajskej Stredy Adrian Guľa.
Dunajská Streda našla náhradu za Guľu: Angažovala trénera, ktorý pôsobil v Premier League Zobraziť článok

Vo Watforde viedol Kucku

Najväčším doterajším úspechom trénerskej kariéry Muňoza je postup s Watfordom do anglickej Premier League na jar 2021. Medzi elitou však odkoučoval iba sedem zápasov, po ktorých ho klub prepustil napriek 15. miestu v tabuľke. Pod jeho vedením nastúpil šesťkrát v základnej zostave „sršňov“ aj slovenský reprezentant Juraj Kucka. „Je to skvelý chlap. Máme spolu dobrý vzťah. Na ihrisku i mimo neho bol vždy veľký profesionál. K príchodu mi zagratuloval, čo vnímam ako veľkú podporu. Je síce v tíme rivala, ale taký je futbal,“ povedal španielsky tréner.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});