Boj o fleky do nominácie odštartoval: Vytiahne Calzona tajného žolíka?

Žiaden zimný spánok! Nie je naň čas ani dôvod. Posledný kvalifikačný zápas na ihrisku Bosny a Hercegoviny prakticky odštartoval neúprosný ...

Žiaden zimný spánok! Nie je naň čas ani dôvod. Posledný kvalifikačný zápas na ihrisku Bosny a Hercegoviny prakticky odštartoval neúprosný boj o fleky do nominácie na budúcoročné majstrovstvá Európy v Nemecku.

Fotogaléria

Slovenskí reprezentanti si medzi elitou kontinentu zahrajú tretí raz za sebou. Zloženie košov pred žrebovaním poznajú, mená troch súperov v našej základnej skupine šampionátu s 24 účastníkmi sa dozvedia druhý decembrový deň. 

Taliansky tréner Francesco Calzona nasadil do súbojov o Nemecko 29 hráčov. Pred ME ho čaká úloha, ktorú mu nik z odbornej či laickej verejnosti nezávidí - vybrať finálnu nomináciu. Mohli by byť v nej aj tí, ktorí sa v kádri z rôznych dôvodov neobjavili, či z neho vypadli. Stabilným členom bol obranca Martin Valjent. V októbri sa z nominácie vyparil.

Martin Bakoš je 63-násobným slovenským reprezentantom.
Bronzový olympijský medailista sa vracia na Slovensko: Ulovil ho TENTO klub! Zobraziť článok

Bývalý útočník Stanislav Šesták nechápe, prečo sa ocitol na vedľajšej koľaji. „Nie, pod prvým trénerom v repre nehráva. Nerozumiem, či nedokáže fungovať v kabíne počas zrazov, alebo je za tým psychický tlak a nevie sa presadiť do zostavy. Určite by mal byť v tíme.

Podľa mňa v ňom nedostal adekvátnu šancu. Neútočím na trénerov, možno je chyba v hráčovi, no kvality na miesto v mužstve má,“ povedal pre Nový Čas.

Dlho diskutovanou témou je návrat Vladimíra Weissa. Kapitán Slovana dostal v júni pozvánku cez vedúceho mužstva, no nepáčil sa mu spôsob komunikácie. Potom ho limitovali časté zranenia. „Vlado je nevyspytateľný hráč, ktorý vie na ihrisku vždy niečo vymyslieť.

Roger Federer si užil parádnu poctu od organizátorov Wimbledonu.
Federer v slzách: Neuveríte, čo sa mu prihodilo na koncerte Bocelliho Zobraziť článok

Stále je o ňom reč, lenže on nie je zdravotne v poriadku. Mohol by tímu pomôcť, len ak bude zdravý. Nik nevie, ako sa situácia vyvinie na jar. Počul som aj reči, že by mohol rozbiť kabínu. Hrával som s ním, takže viem, že vôbec nie je ten typ, ktorý by išiel len za svojím a robil zle.“

Reprezentáciu tlačila počas kvalifikácie topánka najviac v ofenzíve. Zo 17 gólov strelili stredopoliari a obrancovia o jeden viac ako útočníci s krídelníkmi. Z hrotových hráčov sa presadil iba Boženík. Aj preto sa do pozornosti čoraz viac tlačí možnosť výpomoci zo strany Aleksandara Čavriča.

Srb stále čaká na udelenie nášho občianstva. „V jeho momentálnej forme by bol veľkou pomocou. Strieľa góly a je extrémne rýchly. Otázne je, či by to bola taká pomoc, akú mužstvo potrebuje, alebo si viac zakladá na kolektívnom duchu. Čavrič predsa ešte nikdy nereprezentoval.“

Sympatická dvojica sa spolu pozná viac ako 25 rokov, svadbu mali v roku 2017.
Obrovský šok pre Messiho a Antonellu: Streľba a vyhrážky smrťou! Zobraziť článok

Šestákovi sa z možných posíl tlačí na jazyk obranca Marek Kristián Bartoš či ofenzívny tandem Adam Zreľák - Ladislav Almási. „Bartoš na pravej strane obrany podáva spoľahlivé výkony. Zreľák si vždy vedel svoje miesto zastať a skórovať, no stále je zranený.

Almási mal minulú sezónu v Ostrave výbornú, teraz sa trochu trápi. To však neznamená, že na jar nedá desať gólov a bude hviezdou,“ dodal 66-násobný reprezentant.

Zdá sa, že medzi dvoma legendami stále panuje určitá nenávisť.
Nečakané vyhlásenie Interu Miami: Má Messi z Ronalda strach? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});