Boženík chce proti Bosne ukončiť strelecky pôst: Aha, kedy skóroval naposledy

Slovenský futbalista Róbert Boženík (24) by rád ukončil svoj strelecký pôst v národnom tíme.
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenský futbalista Róbert Boženík (24) by rád ukončil svoj strelecký pôst v národnom tíme.

Slovensko vstupovalo do kvalifikácie z piateho výkonnostného koša, ašpirant na druhé postupové miesto bol práve jeho nadchádzajúci súper. Bosna však výkonnostne prepadla a v priebehu kvalifikácie pristúpila k dvom zmenám na trénerskom poste. Súčasný kormidelník Savo Miloševič je na lavičke od 29. septembra a tím získal pod jeho vedením tri body v troch zápasoch so skóre 3:9. Slováci dosiahli práve proti balkánskemu tímu prvý triumf pod Calzonom (2:0) a okrem suverénneho Portugalska im vzalo v úvodnom zápase body len Luxembursko (0:0).

Vo štvrtok navyše vsietili najviac gólov od novembra 2021, keď vyhrali 6:0 na pôde Malty v kvalifikačnom zápase na MS 2022. "Treba nadviazať na predošlý výkon, každý zápas nám môže pred európskym šampionátom pomôcť. Chceme sa s týmto kalendárnym rokom rozlúčiť víťazne," dodal Boženík.

Výkop nedeľňajšieho stretnutia je na programe o 20.45 h v Zenici, záverečný turnaj v Nemecku budúci rok od 14. júna do 14. júla. Jeho žreb sa uskutoční 2. decembra v Hamburgu, jednom z desiatich dejísk majstrovstiev Európy.

Na snímke tréner futbalistov Dunajskej Stredy Adrian Guľa.
Dunajská Streda našla náhradu za Guľu: Angažovala trénera, ktorý pôsobil v Premier League Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});