Hororové zranenie českého kapitána: Souček musel byť dvakrát ošetrovaný

Kapitán českej futbalovej reprezentácie Tomáš Souček by mal byť po zranení hlavy v piatkovom zápase v Poľsku pripravený na pondelňajší ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (foto TWITTER)

Kapitán českej futbalovej reprezentácie Tomáš Souček by mal byť po zranení hlavy v piatkovom zápase v Poľsku pripravený na pondelňajší záverečný zápas kvalifikačnej skupiny o postup na majstrovstvá Európy proti Moldavsku.

V 65. minúte zápasu (Poľsko - Česko) Součeka nešťastne kopol do hlavy poľský obranca Jan Bednarek. Český líder utrpel krvavé zranenie a musel byť dvakrát ošetrovaný, no zápas dohral s obviazanou hlavou.

 

 

Ešte pred nešťastným súbojom Souček v 49. minúte vyrovnal na 1:1. Jeho tím si pred zápasom s Moldavskom udržal druhé miesto v skupine a na účasť na budúcoročnom šampionáte v Nemecku mu stačí, aby v Olomouci neprehral.

Tréner Francesco Calzona oslavuje s tímom postup na ME 2024.
Hektická cesta našich futbalistov na európsky šampionát do Nemecka: Koľko zarobia za postup? Zobraziť článok

Keď mužstvo pred poludním priletelo z Varšavy do Ostravy, národný tím zverejnil na sociálnej sieti X fotografiu Součka. Český kapitán mal na hlave niekoľko jaziev, ale usmieval sa.

"Moje zranenie bolo veľmi nepríjemné. Chcel som odohrať loptu hlavou, ale Bednarek mi ju odkopol. Teraz to bolí, ale lekári odviedli skvelú prácu. Chcel som zostať na ihrisku, pretože ma spoluhráči potrebovali. Verím, že to nebude nič vážne," povedal Souček.

 

 

"Lekári Tomášovi Součkovi zašili tržné rany na hlave niekoľkými stehmi. Kapitán národného tímu by mal byť pripravený na pondelkový zápas proti Moldavsku," uviedol pre ČTK hovorca reprezentácie Petr Šedivý.

Sergio Ramos pózuje so slávnou speváčkou.
Shakira dostala prestížnu cenu za pieseň o Piquém: Neuveríte, s kým pózovala na pódiu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});